Presentatie over Windows 11

De SCK, Samen Digitaal Maassluis i.o., organiseert woensdag 25 mei in de Koningshof in Maassluis een themamiddag waarin Windows 11 centraal staat. De presentatie wordt verzorgd door de HCC, de grootste Hobby Computer Club van Nederland.

De uitrol van het nieuwe besturingssysteem is door Microsoft gestart in oktober 2021 en is inmiddels aan vele Windows 10 gebruikers ter installatie aangeboden. Wilt u weten of uw computer geschikt is voor Windows 11, of en hoe u het systeem kunt aanpassen en welke opties er zijn als de systeemeisen niet gehaald worden? Die eisen, maar vooral ook wat nieuw is in Windows 11 worden besproken. Zo is het Startmenu helemaal vernieuwd. Dat opent nu midden op het scherm en heeft een nieuwe indeling. De Startknop is eveneens naar het midden opgeschoven. Ook het instellingenmenu is opgefrist. Verder is het nieuwe Widgets-venster de moeite waard. Voeg naar eigen wens widgets toe en volg allerlei berichtgeving op de voet. Denk aan een agenda, e-mails, taken en verkeersinformatie. Het Widgets-venster heeft ook een overzicht met het laatste nieuws. Tot slot krijgt Windows 11 naar verwachting in 2022 een functie om Android-apps te installeren.
U zult na deze middag ongetwijfeld een beter oordeel kunnen vormen of u Windows 11 wilt gebruiken. Deze middag is gratis toegankelijk voor iedereen, die zich aangemeld heeft via: info@sckmaassluis.nl.

Aanvang 14.00 uur in Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis.