Het dinsdagochtend tennisteam.
Het dinsdagochtend tennisteam. (Foto: Evergreen)

Voorjaarscompetitie bij Evergreen Tennis

Al een aantal weken is de voorjaarscompetitie tennis op gang. Meerdere teams van Evergreen doen mee aan deze competitie. 

Onder meer het jeugdteam 13-17 jaar. Op zondag 1 mei speelden zij tegen Naaldwijk. Waar ze zeer prettig werden ontvangen door de tegenstanders. Er hing een prettige sfeer en daarnaast niet geheel onbelangrijk, was het ook heerlijk weer. De teams hadden twee banen tot hun beschikking en begonnen daardoor met de mix dubbels. De eerste partij werd door Puck en Youri in twee sets verloren. De mix van Amber en Tim werd helaas na een zeer lange partij ook verloren in twee sets. Na een korte pauze werd de strijd hervat met de singles. En daar werd door de tegenstanders wederom aan het langste eind getrokken. Na afloop werd er nog gezellig nagepraat en gezellig wat gegeten. Het jeugdteam van Evergreen heeft deze dag als zeer geslaagd ervaren.

Dinsdagochtend dames

Het dinsdagochtend tennisteam is een gemixt team, met ervaren dinsdag speelsters en nieuwe speelsters. Op dinsdag is het altijd vroeg eruit, en de eerste dinsdag moest er getennist worden bij 't Loo in De Lier. Gelukkig was het droog weer, wel een harde wind, maar goed niet alles kan perfect zijn. De dinsdagochtend staat altijd in het teken van gezelligheid en de dames uit Maassluis werden goed ontvangen met koffie en thee. Na de indelingen uitgewisseld te hebben gingen de teams de baan op voor de vier dames dubbelpartijen. De eerste twee partijen werden wisselend gespeeld. Eén partij werd gewonnen en de andere partij werd verloren. Het was ook wel echt lastig spelen met de wind. Na deze twee potten gingen de teams aan de koffie/thee en aan een lekker stuk vlaai. Na de vlaai weer snel de banen op, maar de wind leek gedraaid. Gelukkig werkte het in het voordeel van Evergreen want de beide partijen werden gewonnen in de derde set. Daarna was het tijd om te ontspannen en was het nog tot laat gezellig bij de dames van 't Loo. De sfeer was top en Evergreen is met een 3-1 overwinning naar huis gegaan.

Inmiddels is het damesteam al wat verder in de competitie en staan ze op een verdienstelijke derde plek, maar één punt achter de koploper.


Ook tennissen?

Bent u enthousiast geworden om te komen tennissen? Neem dan contact op met secretaris@evergreen-tennis.nl of via www.evergreentennis.nl