Computerles voor beginners

Nieuw in de wereld van computers? Geen nood, bij de Bibliotheek de Plataan start in oktober een cursus voor beginners. In de lessen Klik & Tik leert men typen, schrijven met Word, internetten en e-mailen. Deelnemers werken in hun eigen tempo aan digitale vaardigheden en door de groep klein te houden krijgt men veel persoonlijke aandacht. Na een tijdje kunnen deelnemers met zelfvertrouwen de opgedane kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk.

Op maandagavond 3 oktober starten de eerste lessen en er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Interesse? Kom langs in Bibliotheek de Plataan in Maassluis, Uiverlaan 18 of bel 085-0436741 en vraag naar de computerlessen voor beginners.

Leger des Heils zoekt collectanten

Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Maassluis voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november tot en met 3 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.
Het Leger des Heils is afhankelijk van giften en donaties en houdgt daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 27 november tot en met 3 december. De hulp van vrijwilligers is daarbij nodig. Aanmelden kan via: https://www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger.

Beëdiging raadslid

Monique Keus is vorige week dinsdagavond benoemd en beëdigd tot raadslid voor Maassluis Belang. Zij was al steunraadslid voor deze partij en neemt de komende weken het stokje over van Kay Sijbrandy die wegens omstandigheden zijn functie tijdelijk heeft neergelegd.

Feestmiddag Furieade 

De Furieade kent tradities en één daarvan is de middag voor 55-plussers in de Immanuelkerk op de woensdagmiddag voorafgaand aan de Furieade. Deze is op 28 september van 14.00 tot 16.30 uur. Om erbij te zijn kunnen gratis kaarten worden afgehaald bij Ervaar Maassluis aan de Nieuwstraat 2.

Rijbewijskeuringen

Automobilisten van 75 jaar of ouder kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen in HealthCircle op vrijdag 7 oktober, vrijdag 28 oktober en vrijdag 18 november medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.
Een afspraak voor het spreekuur kan men uitsluitend maken via RegelZorg. Dat kan via de website www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088-23 23 300.

The Rockshots treden op in Verto2

The Rockshots treden op met Burendag in Verto 2. Kom daarvoor naar het grasveld Ververij/Scheerderij/Touwslagerij op zaterdag 24 september van 10.00 tot 15.00 uur. Er is van alles te doen, spelletjes en schminken voor de kinderen, de jeugdbrandweer is  aanwezig en tussen de bedrijven door een optreden van 'The Rockshots' oftewel Koos Kap en Ron Stolk.

Dansen in de Vloot

Het seizoen is weer begonnen. Dansparen vanaf 55 jaar kunnen voor een dansavond terecht in de Vloot. Iedere donderdagavond kunnen ze van 19.30 tot 22.30 uur terecht. Danservaring is niet nodig. Naast dansen is er ook de gelegenheid om met elkaar in contract te komen. Meer info? Stuur een email: johannes.brouwer@outlook.com.. Langskomen om te kijken of het iets is kan ook.