Expositie van Thea Blankenstein

Met een zekere regelmaat zet de Kunstuitleen Maassluis een kunstenaar in de schijnwerpers. Deze keer is het de Maassluisse kunstenares Thea Blankenstein. Van 1 oktober tot en met 29 oktober zal een aantal van haar werken worden geƫxposeerd in de uitleen. Na afloop van deze expositie zijn er werken van haar beschikbaar om te worden uitgeleend of te worden verkocht.

Thea Blankenstein is woonachtig in Maassluis en zij heeft een grote hobby schilderen en dan bij voorkeur aquarel. Dit is een spannend en prachtig medium. Spannend vooral omdat je kunt spelen met de pigmenten, het laten vloeien en bijsturen van de kleuren. Dit geeft hele verrassende resultaten. De verf en het papier dat zij hiervoor gebruikt is allemaal van Artist kwaliteit.
Zij doet dit al ruim 20 jaar en haalt haar inspiratie uit de directe omgeving. Het Midden Delflandgebied, Zuidbuurt, Broekpolder enz. Boerderijen en natuur zijn haar geliefde onderwerpen.
Diverse lessen/cursussen en workshops heeft zij gevolgd bij o.a. de Vrije Academie te Vlaardingen, de Kunst en Cultuuracademie te Maassluis bij Rina Molenaar, Dick Tulp, Hans van Overbeek en Adrie Hello te Dordrecht.

Project

Vorig jaar is zij geselecteerd om mee te doen aan het project 'de Glans van de Polder' georganiseerd door de stichting Kunstplaats te Hoek van Holland. Haar kunstwerk is nu nog te zien bij de rotonde eind Hoekse Baan.
Benieuwd naar haar werken? Iedereen is welkom om het te bezichtigen.
De Kunstuitleen is gevestigd in de Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18 in Maassluis (www.kunstuitleenmaassluis.nl).