De kinderen schreven kaarten als steuntje in de rug.
De kinderen schreven kaarten als steuntje in de rug. (Foto: PR)

Tik Tak schrijft kaarten

Kinderdagverblijf Tik Tak bestaat dit jaar tien jaar en dat is onlangs uitgebreid gevierd. Daarbij heeft Tik Tak maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel staan. 

Tik Tak is een van de bedrijven die zich verbonden heeft als partner aan Stichting Present. Present zorgt dat Tik Tak jaarlijks een betekenisvol project met de kinderen kan doen, waarbij stadsgenoten geholpen worden.

Femke Hart van Tik Tak vindt deze bewustwording bij de kinderen belangrijk. “We geven de kinderen mee dat zij kostbaar en uniek zijn. En dat zij erbij horen en bij kunnen dragen. Dit laatste geven wij handen en voeten in het partnerschap met Present. Omzien naar elkaar kun je al vroeg leren.”

Hart vertelt dat de kinderen van de BSO in de afgelopen weken kaarten hebben gemaakt voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben door ziekte of eenzaamheid. En mensen die juist heel veel hulp bieden aan anderen krijgen een daarvoor een bedankkaart. “Soms krijgen we een reactie terug van de ontvangers en dat maakt het voor de kinderen extra leuk.”

Opgeven

Elk kinderdagverblijf kan zich opgeven voor een kaartenschrijfactie of een ander project waarmee bewustwording gecreëerd wordt. Dat kan via info@presentmaassluis.nl.