Fietspromo langs de Zeeuwse kusten

Begin september gaat een groep Fietspromo’s de uitdaging om een retourtocht naar Maastricht te fietsen. Zulke lange afstanden worden bij Fietspromo niet dagelijks gereden, dus was het verzoek een soort oefenstage in te lassen in het programma om een gevoel te krijgen wat een rit van meer dan 200km voor je betekent. 

Zo kon het dat afgelopen zaterdag een groep van 17 rijders om 07.00 uur vertrok vanuit Maassluis voor een tocht van bijna 210 km langs de Zeeuws kusten.

De wind was een wat onzekere factor

De eerste etappe van de tocht voerde via de Beneluxtunnel, Heinenoordtunnel en Haringvlietdam naar Oude-Tonge. Een lichte maar frisse noordoostenwind vormde niet echt een obstakel voor deze sterke mannen en vrouwen, zodat ze na 85km om 10.30 uur al aan de koffie konden. Vanuit Oude-Tonge vervolgde de rit over de Grevelingendam en Zeelandbrug alvorens op Noord Beveland naar het westen werd afgeslagen om naar Oosterscheldekering te rijden. De wind was een wat onzekere factor. Het ene moment straf op de kop het andere moment lekker in de poeperd. Gelukkig waren er voldoende sterke mannen en vrouwen mee om de rug te rechten als het er op aan kwam. Helaas wel een paar lekke banden waardoor het originele tijdschema niet kon worden aangehouden. Voor de lunch was een stop in Renesse gepland en door de drukte liep deze stop ook uit. De laatste 60km werd in een uitstekende samenwerkende groep nog iets opgevoerd en werd om 6 uur Maassluis weer bereikt. Op de Markt werd nog lang nagepraat over deze fantastische tocht.

Zondag reden de thuisblijvers van Fietspromo ook nog een ontspannen rondje van 85 kilometer naar Moerkapelle en Zevenhuizen. Ondanks dat het zomervakantie is, is het niet stil bij Fietspromo. 

Op de markt werd nog lang nagepraat

Op de woensdagen wordt zowel ’s morgens als ’s avonds ritten gereden en voor zondag 7 augustus staat er nog een 'Open ride' op het Fietspromo programma. Deze maandelijkse terugkerende activiteit staat open voor vrienden, bekenden en introducees. Aanstaande zondag staat als de weersomstandigheden het toe staan een rondje Hellevoetsluis in de planning en een kortere versie over Voorne Putten. 

Kijk voor meer informatie op fietspromo.nl of stuur een e-mail aan info@fietspromo.nl.