Met het betrekken van de jeugd voelen zij zich op meerdere fronten betrokken bij de wijk.
Met het betrekken van de jeugd voelen zij zich op meerdere fronten betrokken bij de wijk. (Foto: Siham Alkhaiat)

Bewonersparticipatie met Kids Olympics

We beleven een mooie zomer met veelal warme dagen. Daar zijn menig aantal kinderen blij mee. Daardoor kunnen zij zich in de wijken vermaken en kunnen bijna alle activiteiten doorgang bieden van het zomerprogramma. Aanstaande zondag 7 augustus staat Kids Olympics weer voor de deur op locatie Sluispolder Oost, bij het Startpunt.

Sluispolder Oost wordt door de gemeente gezien als aandachtswijk. Een wijk waar de buurtbewoners de afgelopen maanden zijn betrokken om mee te denken om de wijk een positieve impuls te geven. Een belangrijke punt is dat de wijk zeer divers is met veel verschillende nationaliteiten. Echter ziet de gemeente dit niet terug in de betrokkenheid van buurtbewoners. "Kids Olympics heeft in meerdere wijken in Maassluis bewezen dat het alle ingrediënten bevat voor een succesvolle middag waarin diversiteit een grote rol speelt. Samen Randstad kan door haar werkwijze al snel doelen behalen op gebied van samenleving, maatschappelijke betrokkenheid en daarnaast ook het aanbieden van maatwerk", aldus Samen Randstad. 

Bewonersparticipatie

Sluispolder Oost is een groot gebied. Om verandering te brengen in de betrokkenheid van de buurtbewoners gelooft Samen Randstad in het laten mee participeren van bewoners. Voor het kinderevenement is daarom gekozen om een selecte jeugdige bewoners van Sluispolder Oost direct te betrekken bij het organiseren van de activiteiten. "Yahya (13 jaar), is een nogal aanwezige buurtjongen van de wijk. Hij kan soms best ondeugend zijn, maar er zit zoveel in zijn mars. Hij en nog drie andere buurtbewoners hebben samen een activiteitenplannetje opgezet en dit besproken met de organisatie."

"Dit is ons huiswerk. We hopen dat wij het goed hebben gedaan en willen heel graag helpen", aldus Yahya. Met het betrekken van de jeugd voelen zij zich op meerdere fronten betrokken bij de wijk. Samen Randstad: "Ze dragen maatschappelijk een steentje bij en fungeren als rolmodellen voor de andere kinderen in de wijk."

Tijdens Kids Olympics is er zondag 7 augustus van 13.00 tot 17.00 uur voor iedereen wel wat leuks te doen. Met springkussens, kunst- en cultuur-activiteiten, sportworkshops, natuurworkshops en nog meer zal iedereen zich kunnen vermaken. Ook zal de wijk afvalvrij worden gemaakt. Dat is namelijk één van de aandachtspunten die vele buurtbewoners hebben aangemerkt als aandachtspunt.

Vind je het leuk om ook als vrijwilliger of als sponsor een bijdrage te leveren aan Kids Olympics? Neem dan gerust contact op met Samen Randstad via info@samenrandstad.nl of 085- 06 06 800.

Afbeelding
Afbeelding