De Noorse vlag in top van de Elbemast.
De Noorse vlag in top van de Elbemast. (Foto: Twitter)

Elbe te gast op Fjordsteamfestival

Zeesleper Elbe komt vandaag aan in Bergen, Noorwegen, waar het Fjordsteamfestival, een soort Furieade +, wordt gehouden. “Daar doen we donderdag om te beginnen gelijk mee aan een vlootschouw”, vertelt Elbe-voorzitter en oud-burgemeester Koos Karssen gisterochtend vanaf het dek van het Maassluis maritiem. “Ja, we zijn uitgenodigd naar Bergen te komen.” Het is niet de eerste keer dat Karssen met de zeesleper mee is. “Maar het blijft iedere keer weer een belevenis!” Naast de bemanning maakten ook zeven passagiers de reis naar Noorwegen mee.

Onderweg verleende de Elbe-voorzitter allerlei hand- en spandiensten. Zoals ook te zien is op Twitter, waar hij piepers jassend te zien is.

Daarop valt ook te lezen dat de reis naar Noorwegen niet zonder slag of stoot verliep. Zo meldt Elbe-man Roger van der Kraan dat het schip onderweg naar Stavanger ‘met wat boos weer onderweg’, te maken kreeg. Uit wat hij verder meldt, valt op te maken dat de Elbe een graag geziene gast is in Noorwegen. De thermometer in dat land geeft momenteel trouwens aanzienlijk lagere temperaturen aan dan in ons land sprake van is. Zo was het gisteren ongeveer zestien graden en regende het geregeld.

Het Fjordsteamfestival (https://fjordsteam.no) duurt nog tot en met komende zondag. Maandag vertrekt de Elbe weer uit Bergen om waarschijnlijk woensdagavond weer terug te keren in de haven van Maassluis.

Wie wil, kan op de Facebookpagina van de Elbe (zeesleperelbe) het een en ander volgen.