Actie Kerkbalans in Maassluis

De Groote Kerk luidt op zaterdag 15 januari van 11.00 tot 12.00 uur de klokken in Maassluis. Zo wordt letterlijk de Actie Kerkbalans ingeluid, een actie om een financiële bijdrage voor de kerk op te halen. 

Dankzij Actie Kerkbalans kunnen kerken functioneren en kunnen zij hun maatschappelijke functie blijven vervullen.

Actie Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Kerkelijke gemeenten krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt van 15 tot en met 29 januari 2022.

De Actie Kerkbalans wordt letterlijk ingeluid

Waarde van de kerk

Door de klokken te luiden, vraagt de Protestantse Gemeente Maassluis aandacht voor het belang van de kerk. Leden omschrijven de waarde van de kerk als volgt: ‘In de kerk mag ik zijn wie ik ben’, ‘Ik kom er tot rust in de hectiek van alle dag’ of ‘Ik kan er praten over wat me bezighoudt en mijn zorgen uiten’. Ook de maatschappelijke functie van de kerk is van grote betekenis. Met verschillende activiteiten maakt de kerk zich sterk voor mensen in de samenleving die steun nodig hebben.

Vandaag voor de kerk van morgen

Slogan van de Actie Kerkbalans is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen.’ Want kerken willen ook voor de generaties die komen van betekenis zijn. Wanneer kerkleden vandaag geven, kan de kerk blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat: omzien naar elkaar.


Lees meer over de actie op www.kerkbalans.nl of op
www.pknmaassluis.nl


Nachtafsluitingen A15 bij Rozenburg

Voor het aanpassen van borden naast en boven de A15 bij Rozenburg zijn er op vrijdag 14 en zaterdag 15 januari nachtafsluitingen op de snelweg.

Om het werk veilig uit te kunnen voeren zijn afsluitingen van de A15 noodzakelijk. Van vrijdag 14 januari 23.00 uur tot zaterdag 15 januari 08.00 uur is oprit 15 (Welplaatweg) naar A15 richting Maasvlakte afgesloten; verkeer wordt omgeleid naar oprit 12 Brielle. Ook afrit 14 Rozenburg-Centrum (Trentweg) van A15 richting Maasvlakte is dan dicht; verkeer wordt omgeleid naar afrit 13 Rozenburg.

Vanaf 20.00 uur is tussen oprit 15 (Welplaatweg) en afrit 14 Rozenburg-Centrum in beide richtingen 1 rijstrook beschikbaar.

Van zaterdag 15 januari 22.00 uur tot zondag 16 januari 09.00 uur is de A15 richting Rotterdam tussen afrit 12 Brielle en afrit 15 Havens 4100-5200 (Welplaatweg) en alle tussenliggende op- en afritten afgesloten. De opritten gaan vanaf 21.00 uur dicht. Verkeer wordt via de Calandbrug en Botlekweg omgeleid naar oprit 15 Welplaatweg.

De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Ga voor meer informatie naar het nieuwsbericht op www.blankenburgverbinging.nl.