André Broos ontvangt de Erespeld der Gemeente Maassluis van burgemeester Edo Haan.
André Broos ontvangt de Erespeld der Gemeente Maassluis van burgemeester Edo Haan. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Gemeentelijke Erespeld voor de heer André Broos

Algemeen

André Broos heeft op maandag 9 mei de Erespeld der Gemeente Maassluis ontvangen van burgemeester Edo Haan.

Deze bijzondere uitreiking vond plaats tijdens zijn officiële afscheid als medewerker van het Stadsbedrijf van de gemeente Maassluis. Broos is maar liefst 49 jaar in dienst geweest bij de gemeente.

Op 24 juni 1973 trad Broos in dienst in de functie van leerling hovenier bij de dienst van gemeentewerken Maassluis. Op 1 januari 1974 kwam hij in vaste dienst en werd twee jaar later bevorderd tot tuinman. In de jaren die volgen, is André Broos opgeklommen tot wijkvoorman in 2008 en in 2017 tot vakman Stadsbedrijf. Naast zijn reguliere werkzaamheden was André actief lid van de BHV, de OR en de werknemersvertegenwoordiging ABVAKABO. Daarnaast nam hij deel aan het Georganiseerd Overleg. Als dank voor zijn jarenlange inzet en bijdrage is de Erespeld der Gemeente Maassluis aan hem toegekend.

De Erespeld der Gemeente Maassluis wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente Maassluis.