Seniorenbiljarters de Vloot winnen stadsderby van de Vliet

Een paar keer per jaar ontmoeten de seniorenbiljarters van de Vliet en de Vloot elkaar in de diverse competities. Voor beide clubs betekent dit steeds weer een dag van extra spanning. De ‘beste’ van Maassluis zijn, is een predicaat dat beide clubs steeds weer graag verdienen willen. 

Op 4 mei was het weer zo ver met een thuiswedstrijd in de WWT-Luc Boeters Trofee competitie. Voor deze trofee komen noch de Vliet noch de Vloot dit jaar in aanmerking. Beide clubs bungelen heel laag op de ranglijsten. De equipe van de Vloot bestond dit keer uit de heren Sjaak Verhoef, Jan Hokke, Cor v.d. Knaap, Leen Muis, Henk Abramsz en Bertus Houweling. Ze traden aan onder de bezielende leiding van Alex Steenks. De Vliet zette daar Frans Albers, Alle Visser, Jack Rietdijk, Jan Post, Bob Schraepler en Nees Lodder tegenover. Voorzitter Jack Rietdijk trad op als ‘aanvoerder’. 

De eerste wedstrijdhelft was, buiten een keurige zege van Alle Visser op Sjaak Verhoef, een regelrechte slachtpartij. Met 61,24 tegen 47,07 voor de Vloot werd de pauze ingegaan. Bertus Houweling van de thuisclub had in zijn partij tegen Bob Schraepler zich alvast, met een partijscore van 142,8%, tot ‘Man of the Match’ gekroond. 

Bertus Houweling werd Man of the Match

In het tweede gedeelte kwam de Vliet sterk terug. Drie van de zes partijen werden gewonnen, die met elkaar een positieve score voor de Vliet opleverde van 51,51 tegen 58,18 punten. Een niet voldoende verschil, om de totaaluitslag te doen kantelen. Frans Albers, tegen Sjaak Verhoef, Jack Rietdijk tegen Cor v.d. Knaap en Nees Lodder tegen Bertus Houweling, zorgden voor de winstpunten bij de Vliet. Jan Post en Bob Schraepler bleven zonder winstpartij. Als wedstrijduitslag kwam 112,75 tegen 105,25 punten in de boeken, hetgeen voor de competitie betekende dat de Vloot 93,95 procentpunten kreeg toebedeeld en de Vliet 87,71.

Derby's tussen de meest prominente seniorenbiljartclubs van Maassluis, staan telkens weer gerant voor een gezellige sportmiddag en stemmen gingen op, om te proberen snel weer de draad van de traditionele wedstrijdenreeks ‘Best of Seven' op te pakken. Het wachten is nog op het signaal dat spelers er zin in hebben en het moment dat er mensen binnen de clubs opstaan, die het allemaal organiseren willen.