Gratis jeugdactiviteiten in Bibliotheek de Plataan

Moet jij ook hard lachen om de streken van Sjors Baard en Harold Hutje? En de reddingsacties van Kapitein Onderbroek niet te vergeten. Kom dan op woensdag 18 naar de Maakplaats in de Bibliotheek Den Hoorn. Kinderen tussen de 7 en 12 jaar gaan dan aan de slag met grote witte onderbroeken. 

Op die zelfde middag kun je in de Bibliotheek Maasluis meedoen aan de workshop Gorgels. Gorgels slapen overdag, en zorgen ’s nachts voor hun Mensenkind. Ze beschermen je tegen enge wezens als Brutelaars. Als een Brutelaar zijn adem in je mond blaast, kun je flink ziek worden. Maar jouw Gorgel is getraind om zelfs de gevaarlijkste Brutelaar te verslaan. Kinderen tussen 6 en 9 jaar kunnen een eigen Grogel van klei komen maken. 

De voorleesuurtjes voor kleuters en peuters zijn op 18 en 19 mei in Maassluis. Lekker luisteren naar een mooi prentenboek en daarna aan de slag met knutselmateriaal. 

Zaterdag 14 mei en 21 mei kun je (leren) programmeren in de Bibliotheek Maassluis (14 mei) en Den Hoorn (21 mei). Kinderen tussen 7 en 12 jaar gaan dan aan de slag met het programma Scratch waarmee games en animaties kunnen worden ontworpen. 

Alle activiteiten in de Maakplaats en de voorleesuurtjes zijn gratis, ook voor niet-leden. In verband met het aantal beschikbare kaarten is aanmelden handig. Meld je aan via www.debibliotheekdeplataan.nl (agenda Maakplaats) of bel 085-043 67 41.

Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekdeplataan.nl.