De Jubilarissen werden in het zonnetje gezet.
De Jubilarissen werden in het zonnetje gezet. (Foto:UDI )

UDI huldigt jubilarissen

Algemeen

Tijdens een verlate feestelijke nieuwjaarsreceptie werd teruggeblikt op de afgelopen periode. 

Een fotopresentatie gaf een goede indruk van de activiteiten welke toch nog plaats hebben kunnen vinden, op momenten dat er versoepelingen aan de orde waren, zoals onder andere het sprankelende debuut van dirigent Ellen van den Berg in oktober met het concert ‘UDI presents A Colourful Night, als ook het UDI-familie-evenement ‘happen en trappen’. Vervolgens werden twee leden in het zonnetje gezet vanwege hun trouw en inzet gedurende 110 jaar lidmaatschap!

Elke huldiging werd voorafgegaan door een fotopresentatie met herinneringen aan de betreffende jubilaris in kwestie. Basklarinettist Arie van der Meer werd in een toespraak door de voorzitter, naast zijn muzikale inzet, geroemd voor zijn jarenlange(23) inzet als verenigingsbestuurder, waarvan maar liefst 18 jaar als voorzitter. Arie, een verenigingsmens in hart en nieren kreeg ‘de muziek’ met de paplepel ingegoten. Op enig moment waren er zelfs drie generaties van der Meer lid van de vereniging, alsook zijn eigen complete gezin. Hij ontving de gouden verenigingsspeld voor 50 jaar lidmaatschap, welke door zijn moeder werd opgespeld. 

Klarinettist Chris van ‘t Hof is de Rozenburgse Harmonievereniging Uitspanning door Inspanning inmiddels al 60 jaar trouw. Voorzitter Tineke Quak roemde Chris, naast zijn muzikale inzet, voor het jarenlange beheer van de houtinstrumenten. Met passie en toewijding verzorgt Chris de instrumenten; het is hem van harte toevertrouwd. Chris kreeg de gouden verenigingsspeld met zirkonia voor 60 jaar lidmaatschap opgespeld door collega klarinettiste Rianne Jager. De feestelijke bijeenkomst eindigde vanzelfsprekend met een hapje en een drankje en het ophalen van heel veel herinneringen.