Voor de elektriciteitskabel naar Het Kompas moest een stukje Noordzeeweg even open.
Voor de elektriciteitskabel naar Het Kompas moest een stukje Noordzeeweg even open. (Foto: Toon van der Zee.)

Het Kompas zit op stroom

Algemeen

De Noordzeeweg moest er even voor worden opengebroken, maar daar hadden weinig automobilisten last van. De kop van de Landtong Rozenburg bleef gewoon bereikbaar, terwijl een elektriciteitsleiding werd aangelegd naar cafetaria Het Kompas.

Door Kor Kegel

Het stukje bestrating dat opengebroken moest worden betrof een paar meter Noordzeeweg waar deze omhoog loopt naar het parkeerterrein naast het Scheurbos. Vanaf dat hoger gelegen parkeerterrein heb je ook een mooi uitzicht op de scheepvaart tussen de Noordzee en links het Calandkanaal, rechts de Nieuwe Waterweg, maar tientallen autorijders nemen dagelijks genoegen met een plekje aan het water, met Het Kompas in je rug.

Toon van der Zee kan zijn cafetaria nu draaien op zonne-energie. De elektriciteit, waarvan hij nu gebruik kan maken, komt namelijk van enkele zonnepanelen van Havenbedrijf Rotterdam. Hij is er blij mee. Hij hield zijn diepvriezers aan met generatoren, maar dat is vervuilend en ook veel duurder. 

Doordeweeks is Het Kompas gesloten, maar dan moest hij toch naar de zaak om de accu’s te vervangen. Havenbedrijf Rotterdam zorgde voor de aftakking van een elektriciteitskabel naar Het Kompas. Die kabel loopt van Radarpost 5 naar de kop van de Landtong en was aanvankelijk bedoeld om daar de aanschijnlichten op de glooiingen te voeden. Daar is later een camera aan toegevoegd. De verlichting draait inmiddels op zonnepanelen. Daardoor is er voldoende capaciteit op de kabel over voor de koeling en verlichting van de cafetaria.