Marjon McElligott in gesprek met Vanja Beukelman – Pavlovic
Marjon McElligott in gesprek met Vanja Beukelman – Pavlovic (Foto: Linda van der Klooster)

Marjon McElligott nieuw stukje in Mozaïekroman

Algemeen

In de Rozenburgse Mozaïekroman wordt het immaterieel erfgoed van Rozenburg vastgelegd in de vorm van een groeiend archief met interviews van Rozenburgers.

Zij hebben allemaal een verhaal te vertellen. Over zichzelf, over hun geschiedenis, over hun omgeving.

Deze keer ging Vanja Beukelman-Pavlovic in gesprek met Marjon McElligott. Zij is geboren in Limburg en opgegroeid in Brielle. Sinds 1989 woont ze in Rozenburg. Zij is dus geen geboren Rozenburger, maar zij voelt zich hier erg thuis.

Marjon is in april 1998 de Rozenburgse politiek ingegaan. Marjon denkt met dankbaarheid terug aan haar vroegere mentors. Ze heeft de hele bestuurlijke omwenteling van zelfstandige gemeente naar deelgemeente, gebied en nu wijk meegemaakt. Marjon vond leuk om mensen te helpen en naar de juiste instanties te verwijzen. 

Toen Rozenburg als gemeente in Rotterdam opging, was Marjon het daarmee niet eens. Zij vond het niet nodig. Het wederzijds wennen aan de Rotterdamse ambtenaren was in het begin moeilijk. Inmiddels is dat anders, vindt Marjon.

Over Rozenburg zegt Marjon: “Rozenburg, dat zijn de mensen. Het kritische van de mensen, het meedenken, het participeren en het zelf doen. Rozenburgers zijn een soort eilandbewoners, maar met een stadse mentaliteit en daarin zijn we uniek. Voorzieningen heb je daarbij broodnodig, maar wat het dorp zelf kenmerkt, dan zijn het de mensen. Ik woon hier en heb nog lang geen zin om weg te gaan.”

Dit alles en nog veel meer kunt u lezen op www.mozaiekroman.nl.