Van links naar rechts: Nico IJsseldijk, Jan van der Meer, Jean Muijtjens en Evert van Hunnik.
Van links naar rechts: Nico IJsseldijk, Jan van der Meer, Jean Muijtjens en Evert van Hunnik. (Foto: Aart J. van Eijsden)

Rozenburgs Mannenkoor de boot in

Algemeen

Zaterdag 2 april scheepte het Rozenburgs Mannenkoor nabij de stijger van het E.I.C. op de Landtong in op partyschip Catharinaplaat om de iets verlate Nieuwjaarsreceptie te houden en de jubilarissen te huldigen.

Door de coronabeperkende maatregelen in 2021 en 2022 was het niet mogelijk dat eerder te doen. De Catharinaplaat zou het gezelschap via de Oude Maas, de Dordtsche Kil en de Amer naar het Gat van Kampen varen om vandaaruit langs de spaarbekkens te eindigen in de haven van Drimmelen. 

En daar stonden de bussen klaar die de zangers en hun partners weer terug naar Rozenburg zouden brengen. Maar zover was het nog niet. Dat corona nog niet het land uit is bleek uit het aantal ziektemeldingen. Toen iedereen het mooiste plekje aan boord had gevonden was er koffie met gebak. Een koor op reis, zonder bladmuziek, kan ook zingen en onder leiding van dirigent Martin van Broekhoven werden er een aantal liederen gebracht. 

Na de borrel volgde een uitgebreide lunch en werd het tijd voor de toespraken. Er waren 12 jubilarissen en voorzitter Kees Hokke mocht de jubilarissen toespreken. 50 jaar in dienst van het mannenkoor was Leen Zevenbergen. Dat jubileum had in 2021 moeten plaatsvinden want inmiddels is Leen al ruim 51 jaar lid. 40 jaar lid van het koor was penningmeester Leen Kuiper. Zij ontvingen een blijvende herinnering van het K.N.Z.V. en uiteraard de RMK-speld en oorkonde. Voor de 25 jaar gingen Piet Blok, Jan Degeling, Piet van Dop en André Broeders. Alleen André was aanwezig en na veel mis geprik lukte het mevrouw De Sutter ook deze keer de daarbij behorende versierselen op te spelden. 

De andere heren waren helaas verhindert. 12½ lid waren Jan van der Meer, Jean Muijtjens, Nico IJsseldijk en Evert van Hunnik. John Lensink en Kees Bruin konden helaas niet aanwezig zijn. De mannen met een dienstverband van 12½ jaar ontvingen een bokaal met het logo van het RMK en een flesje wijn. De nestor van het koor, Arie van Oudheusden, sprak het gezelschap ook nog toe met een terugblik op de soms roerige jaren van het RMK. 

Inmiddels was de Catharinaplaat de Biesbosch ingevaren en kreeg het gezelschap op het bovendek tekst en uitleg over de flora en fauna in dit prachtige natuurgebied. De zeearend werd hoog in de lucht waargenomen en toen ook de zon nog doorbrak kon de dag niet meer stuk. Eenmaal in Drimmelen aangekomen toog het gezelschap met de al klaarstaande bussen weer naar Rozenburg en kwam er een einde aan het gezellig samenzijn.

Het koor kan best nog wat nieuw bloed gebruiken. Elke donderdagavond wordt er gerepeteerd in Muziektheater De Ontmoeting. Het koor is te zien en te horen op Koningsdag 27 april, tijdens de Dodenherdenking op 4 mei en eind juni (datum nog niet bekend) tijdens het 95jarige jubileumconcert. Zie ook www.rozenburgs-mannenkoor.nl

Van links naar rechts: Leen van Zevenbergen, mevr. Kuiper, Leen Kuiper, mevr. Broeders, André Broeders en mevr. De Sutter.