Hans Biezemans en Elsemieke van der Stoep lunchten samen
Hans Biezemans en Elsemieke van der Stoep lunchten samen (Foto:PR )

40 jaar in dienst bij Catharina, thuis op Voorne

Deze week heeft Hans Biezemans, bestuurder van Catharina, thuis op Voorne op het zonnige terras van De Jongens in Rockanje mogen lunchen met Elsemieke van der Stoep. 

Elsemieke was op 1 april maar liefst 40 jaar in dienst bij Catharina, thuis op Voorne. Hans vond het een waardevol gesprek. Over Passie voor psychogeriatrie. Over hoe ze mensen met dementie ziet, maar dan ook echt ziet. Hoe haar bewoners ondanks hun ernstige ziektebeeld het leven op dat moment nog vaak met een 8 beoordelen. Maar ja, Elsemieke is dan ook een echte dementie professional, die door opleiding en ervaring en enorm veel zelfreflectie de dag van onze bewoners weet in te kleuren. Hans Biezemans kreeg haar verleden en het mooie verleden van Catharina voorgeschoteld, niet alleen foto’s maar vooral ook pakkende teksten die ze verzameld heeft tijdens haar carrière bij Catharina. Aan zo’n deskundige medewerker vertrouw je je ouders of partner toe, als de ziekte van Alzheimer onverhoopt op het pad komt. Elsemieke geeft Hans nog haar motto mee: ‘Het is een kunst iemand hulp te bieden zonder de ander zich klein te laten voelen’. En zo is ‘t: wanneer onze medewerkers je zien zoals je bent, dan besta je. Je bent niet de dementie, maar mens, waarvoor de kleur van herinnering helder is.

Hans vond het een leerzame lunch. Elsemieke, dank! En natuurlijk ook voor de deskundige zorg in de afgelopen 40 jaar. Daar gaan vast nog vele gepassioneerde jaren bijkomen.


Afbeelding