Hotel de Wereld in Miniworld
Hotel de Wereld in Miniworld (Foto: Miniworld)

Miniworld Rotterdam 15 jaar open

Een gedenkwaardige dag, 30 maart 2007. Op die dag opende Railz Miniworld, zoals de attractie toen nog heette, voor het eerst zijn deuren voor publiek. 

Daarmee werd de droom van directeur Marc van Buren en een aantal ‘getrouwen van het eerste uur’ bewaarheid en kon eind deze maand het derde lustrum gevierd worden, onder andere met het Jubileumboek ’15 jaar Miniworld Rotterdam’! 

Een andere bijzondere mijlpaal volgt naar verwachting binnenkort. Miniworld viert dit bijzondere jubileum met een addendum bij het Jubileumboek van ’10 jaar Miniworld Rotterdam’. In dit addendum vertelt initiatiefnemer Marc van Buren hoe het Miniworld de laatste 5 jaar is vergaan. 

In 2017 waren er al de nodige uitdagingen, maar er zouden nog vele volgen. Wie had ooit kunnen denken dat er gedurende twee jaar zelfs lockdowns zouden worden ingesteld waardoor de attractie in 2019 en 2020 meer gesloten was dan geopend? 

De afgelopen jaren zijn er veel nieuw maquettes en landschappen gebouwd, zowel voor externe opdrachtgevers als voor onze eigen miniatuurwereld. In dit nieuwe boek komen er heel wat aan de orde en ook gaan we in het addendum op reis door Groot-Brittannië, het nieuwe onderdeel van onze attractie. 

Het modelatelier was gelukkig in staat om commerciële projecten uit te voeren voor externe opdrachtgevers. Tijdens de COVIDcrisis en de lockdowns was dit zelfs een levenslijn voor het bedrijf. Dit is ook de reden dat men verder geen grootschalige activiteiten organiseert om het derde lustrum te vieren. Wel hebben is er - naast het addendum van het jubileumboek - een speciale jubileumspeurtocht voor de jongere bezoekers en zijn er leuke aanbiedingen in het restaurant. Gewoon een mini-feestje dus! Ondanks de vele moeilijke momenten is de attractie ‘alive and kicking', Zie voor meer informatie de website: www.miniworldrotterdam.com; meer nieuws over het 15-jarig jubileum is te vinden op de nieuwspagina.