Impressie van Rozenport zoals het er op de hoek van de Molenweg en de Rembrandtsingel uit kan komen te zien.
Impressie van Rozenport zoals het er op de hoek van de Molenweg en de Rembrandtsingel uit kan komen te zien. (Montagefoto: Actually Design)

Inloopmiddag over zorgproject Rozenport

Vijftig omwonenden zijn niet tegen sloop van oude politiebureau. Sholeh Montasham keek tevreden terug op de inloopmiddag in het gebiedskantoor. Daar kwamen 53 omwonenden van het oude politiebureau aan de Molenweg kennisnemen van het project Rozenport.


Door Kor Kegel

Sholeh Montasham is de verantwoordelijke architect van het bureau Actually Design, gevestigd in Overschie. Het project Rozenport behelst de sloop van het al jaren leegstaande politiebureau alsmede de ontwikkeling van twintig zorgwoningen. De nieuwbouw wordt een verdieping hoger dan het politiebureau. Reden voor de directe overburen aan de Molenweg om na te gaan of de zonnepanelen op het dak van hun woningen nog wel voldoende zon vangen, als in de donkere maanden van het jaar de zon lager staat.

Gedurende drie uur kwamen 53 buurtbewoners zich op de hoogte stellen. Eigenlijk maakte niemand bezwaar tegen de sloop van het politiebureau, al zou het een fantastische ruimte zijn voor een museum of een kunstgalerie. Maar dat zou niet winstgevend worden. Een woonzorgcomplex kan wel rendabel zijn. Sholeh Montasham spreekt van een mooi project voor Rozenburg, maar ze wil eerst de nieuwe dorpsraad nog om reacties vragen voordat ze het plan verder opwerkt aan de hand van alle feedback. Pas na verdere participatie gaat er een bouwaanvraag de deur uit.

Na de publicatie over Rozenport in de Rozenburgse Courant van donderdag 24 februari heeft Actually Design wel tweehonderd telefoontjes gekregen van Rozenburgers die zich afvroegen of er niet meer behoefte bestaat aan wooneenheden voor jongeren of huurwoningen in de vrije sector. Op de inloopmiddag vorige week woensdag werden zulke opmerkingen ook gemaakt. Zeventig procent van de bezoekers sprak een voorkeur uit voor ouderenwoningen, dertig procent voor jongerenhuisvesting. Tachtig procent was voor huurwoningen, twintig procent voor koop-.