Steeds meer mensen hebben angst hun hond tijdens stille uren in bijvoorbeeld een natuurgebied uit te laten.
Steeds meer mensen hebben angst hun hond tijdens stille uren in bijvoorbeeld een natuurgebied uit te laten. (Foto: Pixabay)

Mijd stille parken, blijf in de woonomgeving!

Hondenbezitters zijn extra alert als ze ’n witte bus zien Meestal gaat het om een wit busje, een Renault Traffic, met een afgeplakte kentekenplaat. Soms zitten er twee mannen in, soms drie. Altijd spreken ze o zo vriendelijk hondenbezitters aan. Maar kijk uit!


Door Kor Kegel

Pas nog aan de Boulevard. Twee personen, een met oranje-blond haar, stappen uit en lopen achter een man aan die twee honden uitlaat. De honden zitten met karabijnhaken vast aan diens heupgordel. In een gebrekkig Engels vraagt een van de personen of hij de honden mag aaien. De andere persoon loopt om de man heen en probeert een hond te benaderen – waarop een van de honden aanslaat en begint te grommen en te blaffen. De man zwaait met de stok waarmee hij altijd wandelt. Beide personen spoeden zich terug naar hun witte busje, dat al door de chauffeur gestart wordt.


De schrik zit erin. Met hoe snelheid spoedt de man zich met de honden terug naar het huis van zijn vriendin. Ze verspreiden een signalement via social media. Het gevolg: vele tientallen reacties van Rozenburgers die ook weten van verdachte situaties. Er zijn in de regio hondendieven actief. De politie wordt gewaarschuwd, zowel de wijkagenten als het basisteam Haringvliet.


Houd je mobieltje paraat en film de mensen die je niet vertrouwt, is een van de tips op Facebook. Schroom niet om luid om hulp te roepen. Kijk goed om je heen, mijd stille parken. Eerder doken potentiële hondendieven op uit de bosjes. Een tip is om je hond vooral in de woonomgeving uit te laten, niet in de Groene Gordel op stille uren. Veel voorkomende opmerking: het moet de politie toch ook opvallen als er telkens een wit Renaultbusje met afgeplakt kenteken rondrijdt?