Rozenburg pakt punt in Strijen

Trainer/coach Peter-Marcel Nauta had voor de uitwedstrijd tegen Strijen en lastige puzzel te leggen, vanwege een flink aantal afwezigen.

Door Toon van Dijk

Keeper Silvio Spiessens, Onur Can Zaif, Bryan vd Laan, Marnix Sonneveld, Sander Kraaijeveld en Vince Lissenberg konden om uiteenlopende redenen niet van de partij zijn. Keeperstrainer Patrick Grinwis werd de doelman.

Een stevige bries en een hobbelige grasmat maakten mooi voetbal bijna onmogelijk. De ploegen waren aardig aan elkaar gewaagd. In de 8e minuut kwam Rozenburg op voorsprong. Na een vrije trap vanaf links van Patrick Struijk slaagde Bethslot Woldeamanuel erin om Strijendoelman Thijs Roobol te verschalken. 0-1. Erg lang konden de Rozenburgers niet genieten van de voorsprong. In de 10e minuut verscheen de 1-1 op het scorebord. Julian van Dijk kon profiteren van het niet adequaat verdedigen van Rozenburg. Na ca. 20 minuten ging Stefano Garcia Tavares alleen op de Strijendoelman af, maar hij wist helaas niet te scoren. Rozenburg moest voor de rust de kleedkamer opzoeken met een vervelend gevoel. Kay Berghout had nl. in de 45e minuut Strijen op voorsprong gezet. Ruststand 2-1. In minuut 46 kon Jordie de Groot profiteren van de wanorde in de verdediging van de thuisclub wat de 2-2 betekende. Daarna gebeurde er niet veel noemenswaardig meer. Maik den Ouden liep nog tegen een gele kaart op. De wedstrijd eindigde derhalve in een gelijkspel, een primeur deze competitie. Door dit punt komt Rozenburg van de laatste plaats af door een beter doelgemiddelde dan Charlois. Zaterdag speelt Rozenburg thuis tegen Pelikaan.