In de Adventskerk kunt u meedoen met de Sing-In.
In de Adventskerk kunt u meedoen met de Sing-In. (Foto: PR)

Sing-in in Adventskerk Rozenburg

Naast de dagen van de week kennen we ook de zogenaamde themadagen. Een themadag is een dag gewijd aan een specifiek onderwerp; bijvoorbeeld Werelddierendag.

De datum van dierendag gaat terug naar de feestdag van Sint Franciscus van Assisi (4 oktober). Hij bekommerde zich om het lot van melaatsen, zwervers en andere armen, maar ook van planten en dieren. Volgens de overlevering hield hij ooit een preek voor de dieren.


Ook langer bekend is Valentijnsdag (14 februari), deze werd in 496 door paus Gelasius uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn. Priester Valentijn trouwde een jong stel dat volgens de wetten van die tijd niet mochten trouwen, deze priester vond de liefde belangrijker dan de wetten van keizer Claudius. Valentijn stierf als martelaar.

Opvallend is dat de zaterdag tussen Goede Vrijdag en Pasen nergens voorkomt als bijzondere dag. Toch is deze Paaszaterdag of Stille Zaterdag voor de kerk wel degelijk een themadag. Deze dag is de laatste dag van de vastentijd en de lijdensweek die voorbereidt op het christelijke Paasfeest. De naam Stille Zaterdag verwijst naar het feit dat op die dag de klokken niet luiden tot aan de zonsopkomst op Paaszondag.


Met bovenstaande tekst hadden we een persbericht willen plaatsen. Maar twee jaar geleden moesten we door de corona maatregelen de geplande uitvoering afgelasten. We willen nu op zaterdag 9 april 2022 – inderdaad een week eerder – een SING-IN houden in de Adventskerk te Rozenburg met als thema: Lijden, Sterven en Opstanding; dit alles onder Jacobitische voorwaarden.


De kerkzaal is open vanaf 15.00 uur; we beginnen om 15.30 uur en het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. Aansluitend is er een broodmaaltijd. U behoeft zich niet op te geven; iedereen is van harte welkom.