Dia gaat nog zes jaar door met activiteiten voor Rozenburg

Het team van DIA Rozenburg heeft goed nieuws ontvangen. Zij kunnen de komende zes jaar in Rozenburg verder gaan met het organiseren van activiteiten voor alle Rozenburgers.

In de gehele gemeente Rotterdam moesten de welzijnsaanbieders hun best doen om voor de komende zes jaar een nieuwe opdracht binnen te halen. In verschillende gebieden binnen Rotterdam zijn er verschuivingen van aanbieder. 

Maar Rozenburg heeft goed nieuws ontvangen, het team van DIA kan verder gaan met hun werk. “Wij zijn erg blij met dit bericht! Er staan dan ook veel leuke activiteiten op de planning. Voor de jeugd in Rozenburg en voor alle volwassenen”, laten de buurtcoaches weten. 


DIA Rozenburg is een combinatie van Dona Daria, InMovement, Avant sanare en onderaannemer Miero Jongerenwerk en is sinds 2018 actief in Rozenburg. Binnen de nieuwe opdracht zal er nog meer focus liggen op ouderen, jongeren, Rozenburgers in een kwetsbare positie en de samenwerking in de wijken. "Onze opdracht gaat in op 1 juni 2022. We kijken er naar uit om samen met netwerkpartners, bewoners, ondernemers en vrijwilligers de opdracht vorm te geven."

De meeste activiteiten kunnen gratis aangeboden worden of er wordt een kleine vergoeding gevraagd. Bijna alle activiteiten worden georganiseerd in de Huizen van de wijk in de bibliotheek of in de Lekstraat. 


Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van DIA? Dan kan dat op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via social media: @DIARozenburg of de website www.diarozenburg.nl. Daarnaast is er een whatsappgroep waarin nieuwe activiteiten worden aangekondigd en via e-mail kunnen belangstellenden ook op de hoogte gehouden worden. 

Voor deze twee laatste opties is het wel nodig om jouw telefoonnummer of e-mailadres door te geven aan de buurtcoaches Catherine of Mireille via c.mc.givern@diarozenburg.nl of m.david@diarozenburg of het telefoonnummer 06-53139376. "We proberen op deze manier zoveel mogelijk Rozenburgers te informeren. En houd uiteraard goed de Rozenburgse courant in de gaten, veel activiteiten worden aangekondigd via deze krant”, vult een teamlid van DIA aan.

In mei organiseert DIA de Conferentie Gezondheid, Welbevinden & Duurzaamheid. In deze conferentie staan het geluk en de gezondheid van Rozenburgers centraal en stemmen we onze gezamenlijke inzet af met alle organisaties die zich inzetten voor Rozenburg en haar bewoners.