Parkeerproblemen in de Bloemenbuurt

De bewoners van de Leliestraat en de Rozenstraat moeten de komende drie maanden goed zoeken naar een parkeerplaats. Ook de bewoners van de Molenweg en het Raadhuisplein, die hun ingang aan de verlengde Beukenlaan hebben, kunnen voorlopig hun auto niet dichtbij huis zetten.


Door Kor Kegel

Gele borden geven aan waar er tot 8 juli niet geparkeerd mag worden. “Alleen al in onze straat komen we dertig plaatsen tekort,” zegt een bewoner van het Raadhuisplein. “Moeten we onze auto’s dan aan de voorkant zetten op het plein? Dan hebben de winkeliers daar veel last van, omdat hun klanten dan weer verder moeten lopen.”


Het parkeerprobleem zal zich naar verwachting als een olievlek over de Bomen- en Bloemenbuurt verspreiden, want als de bewoners van de Leliestraat en Rozenstraat in de Beukenlaan of Esdoornlaan parkeerplekken vinden, moeten de bewoners daar weer verder weg op zoek gaan waar ze hun auto kwijt kunnen.


Dat er in een aantal straten niet geparkeerd kan worden, heeft te maken met het groot onderhoud door Stedin, Evides en de gemeente Rotterdam. Het gaat om vervanging van riolering, leidingen en kabels.