Sinterklaas en zijn gevolg kwamen vorige week vrijdagavond naar de Vliet om de daar wonende Oekraïense kinderen behalve met zijn bezoek ook met cadeautjes te verrassen. Dat werd zeer op prijs gesteld ook door de volwassenen.
Sinterklaas en zijn gevolg kwamen vorige week vrijdagavond naar de Vliet om de daar wonende Oekraïense kinderen behalve met zijn bezoek ook met cadeautjes te verrassen. Dat werd zeer op prijs gesteld ook door de volwassenen. (Foto: CW)

Sinterklaas ging ook langs bij Oekraïense kinderen in Maassluis

Sinterklaas had het druk de afgelopen tijd en zeker afgelopen maandag, op zijn verjaardag, had hij de nodige huis- en schoolbezoeken af te leggen. Om nog maar te zwijgen over al die cadeaus die bezorgd moesten worden. Het heerlijk avondje begon voor de Sint en zijn Pieten trouwens vorige week vrijdagavond in de Vliet. In de ontmoetingsruimte van het voormalige seniorencomplex kwam hij bij de daar wonende Oekraïense kinderen, ouders en andere volwassenen op bezoek. En uiteraard ook hier zoals we van hem gewend zijn niet met lege handen. Voordat Sinterklaas arriveerde, bracht een Piet de kinderen alvast in de stemming. En naast dat er muzieknoten klonken, waren er pepernoten in overvloed, vooral op de vloer, waardoor na verloop van tijd een soort glijbaan van geplette pepernoten ontstond. Dat alles mocht echter de pret niet drukken. Sinterklaas, wiens woorden in het Oekraïens vertaald werden, ook al begrijpen heel wat kinderen al aardig Nederlands, maakte duidelijk genoten te hebben van zijn bezoek. Overigens is het Sinterklaasfeest niet helemaal vreemd voor Oekraïense kinderen; in Oekraïne komt op 19 december Sveti Micolai voorbij om een cadeautje onder je kussen te leggen.