Plannen om te stoppen met roken? Doe 1 oktober mee met Stoptober.
Plannen om te stoppen met roken? Doe 1 oktober mee met Stoptober. (Foto: Adobe Stock)

Stoptober: samen stoppen met roken

REGIO - De negende editie van Stoptober gaat binnenkort van start. De actie Stoptober geeft iedereen die wil stoppen met roken alle steun om 28 dagen niet te roken. En dat is belangrijk, want na een periode van 28 dagen niet roken, is de kans vijf keer groter dat een deelnemer blijvend stopt. 

Stop met roken!

GGD Hollands Noorden ondersteunt de landelijke campagne en roept rokers op om ook mee te doen. Uit onderzoek blijkt dat mensen vaker gestopt blijven als ze samen met anderen mensen stoppen. 

Meer dan vierhonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee, en bewezen hiermee dat Stoptober werkt. Inmiddels is deze actie zo groot geworden dat er op 1 oktober meer mensen stoppen met roken dan op 1 januari.

Voor deze editie van Stoptober gaan tienduizenden mensen de uitdaging aan. Onder hen ook diverse bekende Nederlanders. Dit jaar zijn dat zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan. 

De 28 dagen niet-roken-reis begint vanaf 1 oktober. De verwachting is dat deze editie meer dan 50.000 mensen stoppen met roken. Iedereen die mee wil doen kan zich inschrijven via www.stoptober.nl en de gratis Stoptoberapp downloaden. 

De Stopcast 

Deelnemers beluisteren voor het eerst een podcastserie met leuke en interessante gesprekken die stoppers inspireren en helpen. In de podcast horen zij verhalen van stoppers van voorgaande jaren. Ambassadeurs komen aan het woord en longarts Wanda de Kanter, verslavingsarts Robert van der Graaf en staatssecretaris van Volksgezondheid Maarten van Ooijen.  De podcast is te beluisteren op www.stoptober.nl en via diverse podcast kanalen zoals Apple Podcast, Google Podcast en Overcast Stoptobercamper in Hoorn en Enkhuizen. Deskundigen geven informatie over het stoppen met roken en over Stoptober.

 

Naast ondersteuning voor individuele deelnemers heeft Stoptober een speciaal aanbod voor bedrijven en organisaties die stoppen met roken bij hun medewerkers onder de aandacht willen brengen. Bedrijven kunnen op www.bedrijven.stoptober.nl meer informatie vinden en aanvullende trainingen aanvragen.