Maak deze heerlijke Sinterklaassnack zelf!
Maak deze heerlijke Sinterklaassnack zelf! (Foto: EvieKookt.nl)

DIY: red velvet pepernoten maken

Bij Sinterklaas denk je meteen aan pepernoten. Maanden voor de Sint daadwerkelijk in Nederland is, genieten we hier al van. Inmiddels is elk bedenkbare smaak te krijgen. Denk aan Bailey's, bubblegum, kokos, tompouce, koffie en... red velvet! 

GENIETEN TIJDENS PAKJESAVOND

Jaarlijks worden er pop-up winkels neergezet, waarbij waar pepernoten in alle mogelijke smaken worden verkocht. Zeker de moeite waard om te proberen! Het is ook leuk om deze snack zelf te maken, en waarom niet gelijk met een bijzondere smaak? Wij leggen uit hoe je overheerlijke red velvet pepernoten maakt. Eet smakelijk!

Instructies

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe het zelfrijzend bakmeel, de maizena, speculaaskruiden, zout en cacao in een grote mengkom. Snijd de boter in kleine stukjes en doe dit erdoorheen. Voeg vervolgens de donkerbruine basterdsuiker, de vanillesuiker en rode kleurpasta toe en kneed alles goed door elkaar. 

Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe. Kneed voordat je meer melk toevoegt het deeg goed door. Ga door totdat je een mooie donkerrode deegbal hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van het deeg en druk ze iets plat. Leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. De pepernoten worden nog wat groter tijdens het bakken. Bak de pepernoten in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de pepernoten. 

Au bain marie

Laat de pepernoten goed afkoelen (30 minuten tot een uur). Smelt vervolgens de witte chocolade au bain marie. Haal de pepernoten vervolgens met een vork door de witte chocolade totdat ze helemaal rondom bedekt zijn. Leg ze vervolgens op een ovenrooster of bakpapier om uit te harden of leg ze in de koelkast. 

Ook leuk om de pepernoten te decoreren met een paar rode kruimels of chocoladesnippers. Genieten maar! (bron: EvieKookt.nl)

Benodigdheden:

250 gram zelfrijzend bakmeel
1 el maizena
2 el speculaaskruiden
1 el cacao
125 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
mespunt zout
125 gram donkerbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
7 à 8 gram rode kleurpasta
40 ml melk
300 gram witte chocolade

Maak deze heerlijke Sinterklaassnack zelf!