In de derby tegen de huidige nummer twee van Schiedam verdiende hekkensluiter Pollux eigenlijk meer dan een 1-2 nederlaag. (foto: UWM/gsv)
In de derby tegen de huidige nummer twee van Schiedam verdiende hekkensluiter Pollux eigenlijk meer dan een 1-2 nederlaag. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Pollux als hekkensluiter de winterstop in

Algemeen

Perry van Stek strooide, nadat hij in augustus met een elftal hockey-vrienden zijn afscheidswedstrijd speelde en dik van Pollux’ hoofdmacht verloor, met complimenten “Deze ploeg kan gaan verrassen.” Vooralsnog is daar in positieve zin geen sprake van.

Met vijf nederlagen startte Pollux dramatisch. Daarna volgden er nog twee en leverden twee overwinningen en twee gelijke spelen het magere totaal van acht punten op. Plus de rode lantaarn. Dat voelt ongemakkelijk, ervaart trainer Nick Belgraver. “Zo lijkt het alsof het werk en inzet, die de spelersgroep en de staf erin steken geen effect hebben”, De oorzaak? “Gemis aan routine. Dat komt er wel, maar met de jaren. Het zijn jonge spelers. We pakten de punten niet op momenten, dat ze voor het oprapen lagen en je met een kleine voorsprong een wedstrijd eigenlijk zakelijk moet uitspelen.”

Hij voert het niet als voorbeeld aan, maar de met 1-2 verloren derby tegen de huidige nummer twee Schiedam zou dat kunnen zijn. Persoonlijk trekt hij het zich ook aan. “Degradatie zou teleurstellend zijn”, voelt hij. “Temeer omdat ik me zeker in staat voel om spelers stappen te laten maken. Nu lijkt is het alsof de energie, die je erin steekt, geen effect heeft.” Half maart start deel twee van de competitie met nu het nare gevolg, dat er door de beslissing van de gemeente om de waterkraan van het waterveld dicht te draaien, niet getraind kan worden. “Dat kan pas begin maart, maar al tien dagen later begint de competitie.’