De stuurhut en roef van de mooiste Rijnsleepboot ooit gebouwd worden naar Rotterdam vervoerd.
De stuurhut en roef van de mooiste Rijnsleepboot ooit gebouwd worden naar Rotterdam vervoerd. ((Foto: Jos Hubens))

Fred Trooster ziet stuurhut van de Damco 21 al in Vlaardingen staan

Algemeen

Woonbootbewoner Fred Trooster gaat een nieuwe poging doen om het maritieme karakter van Vlaardingen te versterken met een stuurhut, die dienst kan doen als ontmoetingsplek voor senioren. Vorig jaar liep het stuk op tijdgebrek bij Havenbedrijf Rotterdam.

Door Kor Kegel

Het gaat Fred Trooster om de roef en de stuurhut van de Damco 21, een motorsleepboot die bij de verlenging en ombouw tot passagiersschip de stuurhut niet meer nodig had. “Vorig jaar zag ik de stuurhut te koop staan op Marktplaats. Ze bleek eigendom te zijn van het Havenbedrijf. Ik polste hier en daar en ik kreeg alleen maar enthousiaste reacties, vooral van de hangouderen die hun plekje bij de Chinees op het Westerhoofd kwijt waren. Maar ik kon niet serieus in gesprek komen over de verwerving van het schip”, zegt Fred Trooster.
“Maar twee weken zag ik op een havensite dat de stuurhut niet gesloopt is. Er is dus nog kans om ze naar Vlaardingen te halen. Ik weet een plek op de Maasboulevard waar niemand van de omwonenden zal klagen dat het uitzicht op de scheepvaart verloren gaat. Namelijk tussen het Deltaplein en de Abel Tasmanlaan. Daar staat een flat met een blinde muur naar de Nieuwe Maas. Een alternatieve locatie zou bij het stadsstrand kunnen zijn, op het voormalige Lensveldterrein aan de Oosthavenkade. Ondanks de coronacrisis ga ik een nieuwe poging doen.”
Fred Trooster heeft er zelf geen geld voor, maar hij vertrouwt op sponsors en donateurs. Hij wil aankloppen bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en hij kreeg vorige keer veel bijval, onder meer van Vulcaan Bier en Jos Lukassen, de kunstenaar achter Haringkoppen Verbinden. Ook op het stadhuis werd enthousiast gereageerd.
Vlaardingers die hij erover aanschiet doen suggesties om de stuurhut te gebruiken als koffietent of ijszaakje. Fred Trooster denkt zelf aan een ontmoetingsplek voor ouderen. Hij heeft wel vaker originele ideeën. In het verleden zette hij zich in om de Hoogstraat op te fleuren. Hij kreeg toestemming om gratis een dubbel winkelpand te gebruiken om de voorbijgangers zijn imposante verzameling deurkloppers te tonen. “De zaak stond nog vol met spullen. Weken ben ik bezig geweest om de boel af te voeren. Helaas moest ik er na twee jaar uit, omdat het Visserijmuseum het pand ging huren als kantoorruimte tijdens de verbouwing”, vertelt hij.
Trooster heeft de geschiedenis van de Damco 21 erbij gehaald om beslagen ten ijs te komen. De bouw van de sleepboot luidde in 1958 de ondergang in van de Damco Scheepvaart Maatschappij, opgericht in 1918. Het bedrijf zag niets in de uit Amerika overwaaiende duwvaart, zeker niet op de Rijn, en een moderne sleepboot moest tegenwicht bieden. Maar het liep anders. In 1965 kreeg Damco de rekening gepresenteerd voor het stug vasthouden aan het verouderde sleepvaartconcept.
In 1973 werd de Damco 21 verkocht aan een Zwitsers bedrijf, dat het een jaar later ombouwde tot passagiersschip met de naam Scylla. Na nog een verkoop en naamsverandering kwam het schip in 2009 weer onder Nederlandse vlag te varen als de Andante. Het ligt nu als hotelschip in Den Helder.
De stuurhut met roef kwam in gebruik als kantine en kantoorruimte aan de wal, bij een metaalsloperij in Papendrecht. Vereniging De Binnenvaart deed een poging de opbouw te kopen, maar het was al verkocht aan een handelaar in plantaardig vet in Dordrecht. Vorig jaar liet Havenbedrijf Rotterdam hier beslag leggen. MRD Marinesupport liet de opbouw overbrengen naar de 1e Eemhaven in Rotterdam, waar ze nu op de wal staat - te wachten op een volgende bestemming.