Vaccinaties

Vaccinaties

Vanaf vandaag kan iedereen zonder afspraak voor een eerste, tweede vaccinatie of boosterprik terecht bij een van de vaccinatielocaties in onze regio. Mensen die langer dan drie maanden geleden een coronabesmetting of -vaccinatie kreeg, komen in aanmerking voor de booste, staat te lezen op de site van de gemeente. 'Hiermee wordt de afweer tegen het coronavirus als het ware weer opgepept. Door de booster te halen draag je bij aan het beschermen van de samenleving. De omikronvariant is minder gevaarlijk, maar geeft nog altijd een kans op ziekenhuisopname of long-covid.' Een afspraak maken is ook nog steeds mogelijk. Dit kan online of telefonisch via 0800-7070. Kijk voor meer informatie op www.ggdrotterdamrijnmond.nl.

Verkiezingen voor de gemeenteraad

Op woensdag 16 maart bepalen Vlaardingers wie de komende jaren de stad gaan besturen. Benieuwd naar wat de politieke partijen willen voor Vlaardingen? Kijk op de websites van de partijen. Het kan ook zo zijn dat inwoners van Vlaardingen de komende tijd informatie van politieke partijen op de deurmat aantreffen. Ook als mensen geen Ja-sticker op de brievenbus hebben, kan er informatie van politieke partijen op de mat liggen. Het verbod op het bezorgen van ongeadresseerde post bij brievenbussen zonder Ja-sticker, geldt namelijk alleen voor commerciƫle organisaties. Een vereniging die zoekt naar vrijwilligers, een huis-aan-huis bezorgde oproep om uit te kijken naar een zoekgeraakte kat en dus ook informatie van politieke partijen, mag wel gewoon bezorgd worden bij mensen die geen sticker hebben.

Planten van Memory trees

Op zaterdag 22 januari zullen belanghebbenden op de locatie Krabbepark (bij Jofel) de eerste herinneringsbomen planten. Wethouder Bart Bikkers zal daarvoor het startsein geven door het bord bij de ingang te onthullen. In totaal zijn er 56 bomen in 16 verschillende boomsoorten gepland.