De Vlaardingse Amazing Stroopwafels waren er direct voor om op te treden tijdens de ludieke protest actie van de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek.
De Vlaardingse Amazing Stroopwafels waren er direct voor om op te treden tijdens de ludieke protest actie van de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek. (Foto: Rick Keus)

Kapsalon Podium Vlaardingen

Kapsalon Podium Vlaardingen

Vanmiddag waren de Stadsgehoorzaal en Kroepoekfabroek even Kapsalon Podium Vlaardingen, waar men een kap-, massage- en nagelbehandeling kon ondergaan, terwijl de Vlaardingse Amazing Stroopwafels voor een optreden zorgde. De Vlaardingse podia sloten zich aan bij de landelijke, ludieke actie Kapsalon Theater, een initiatief van cabaretière Sanne Wallis de Vries en acteur Diederik Ebbinge. De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor de noodlijdende cultuursector, die tot in elk geval 25 januari gesloten moet blijven. Bezoekers konden zich vanmiddag laten kappen, masseren of stylen en werden ook cultureel verwend. "Wij voelen erg mee met de uitdagingen in en rond de zorg, maar ook met alle andere sectoren die nog niet open mogen, zoals de horeca. Wij hebben ons daarvoor nu laten horen. Een letterlijk podium is daarvoor een goede en veilige vorm”, aldus Renske Verbeek van de Stadsgehoorzaal. "The Amazing Stroopwafels waren direct enthousiast om op te komen treden. Extra bijkomstigheid was dat de actie dankzij hulp van 53 Vlaardingse sponsors ook direct werk creëerde voor artiesten, technici, de podia en salonmedewerkers.” Er werden tijdens Kapsalon Podium Vlaardingen in de Stadsgehoorzaal en De Kroepoekfabriek één tot drie minisalons opgebouwd, waar per persoon gemiddeld tien minuten behandeltijd werd gereserveerd voor het stylen van haar, nagels of voor een massage.