Het team van Beter Voor Vlaardingen met v.l.n.r.:  Ed Goossens, John Huf, Cor Huis in ‘t Veld, Marco van Unen, Ronald Danse en Ronald Vervoort. Foto: BVV
Het team van Beter Voor Vlaardingen met v.l.n.r.: Ed Goossens, John Huf, Cor Huis in ‘t Veld, Marco van Unen, Ronald Danse en Ronald Vervoort. Foto: BVV (Foto: )

Politieke partijen profileren zich

Algemeen

Steeds meer politieke partijen profileren zich met het bekendmaken van de kandidatenlijst en het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart. Marco van Unen, lijsttrekker en de huidige fractievoorzitter van Beter Voor Vlaardingen, liet weten zijn kandidatenlijst rond te hebben. 

DOOR PETER SPEK

De Vlaardinger gaat de verkiezingen in met Cor Huis in ‘t Veld, John Huf, Ronald Danse, Ed Goossens en Ronald Vervoort. Het is natuurlijk geen toeval, dat Beter Voor Vlaardingen als speerpunt in haar verkiezingsprogramma veiligheid heeft staan. Marco van Unen is een ex-politieman. “Aan wonen, zorg, sport, eenzaamheid, jeugd, ouderen en ondernemers willen wij veel aandacht gaan geven in de komende raadsperiode,” zegt Marco van Unen, die verder aan geeft dat de partijleden als doelstelling hebben om deze punten zoveel mogelijk samen met de inwoners van Vlaardingen uit te voeren. De leden van de PvdA hebben de huidige fractievoorzitter Stefanie Solleveld unaniem gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De plekken twee en drie zijn gereserveerd voor de nieuwkomer Marije Ottervanger en huidig steunraadslid Jos van Rij. Op de plaatsen vier tot en met zeven staan Nel Versteeg, Edwin van den Ende, Jenny Boesenkool en Jacqueline de Palm. De lijstduwer is oud-wethouder Hans Versluijs. Stefanie Solleveld zegt dat zij lang nog niet klaar is met haar missie voor Vlaardingen. “Het is mij een genoegen om samen met deze kandidaten aan de slag te gaan voor onze stad. Een scherpe sociaal-democratische koers is hard nodig om Vlaardingers nu en in de toekomst echt perspectief te kunnen bieden,” besluit Stefanie Solleveld.