Een deel van de stuurhut, in betere tijden.
Een deel van de stuurhut, in betere tijden. (Foto: PR)

Fred Trooster vindt verwerving van stuurhut Damco 21 onhaalbaar

Algemeen

Fred Trooster ziet af van verdere pogingen om de roef en de stuurhut van de Damco 21 naar Vlaardingen te halen. Hij had er een ontmoetingsruimte voor senioren op de Maasboulevard van willen maken.

Door Kor Kegel

“Maar het gaat er niet van komen”, zegt hij teleurgesteld. “Er is de laatste jaren geblunderd met het transport en de plaatsing. De eigenaar wil dat in de verkoopprijs verrekenen. Hij betaalde er zelf tienduizend euro voor, maar wil nu het vijfvoudige terug terwijl de stuurhut aan verpaupering onderhevig geweest is.”

“In Papendrecht stond de stuurhut op betonplaten, waardoor er geen ventilatie onder de vloer was. Gevolg: krakende vloeren. Verrot.”
Er zijn lekkageplekken ontstaan en er is geheel nieuwe betimmering nodig. Ook de voorzieningen voor water en elektriciteit moeten vernieuwd worden. Er is dubbel glas nodig en met de gebogen voorramen is dat ook een flinke kostenpost. “En dan heb ik het nog niet eens over de kans op asbest en de transportkosten”, zegt Fred Trooster.

Hij had zijn plan zonder sponsors niet kunnen uitvoeren, maar nu zou hij veel meer sponsoring nodig hebben dan verwacht. Hij houdt het niet voor mogelijk om meer dan een ton aan financiën bijeen te brengen. “Het is jammer, want er was veel enthousiasme, zowel onder ondernemers als onder de doelgroep van oudere Vlaardingers”, zegt hij.

Hij was een jaar geleden in gesprek met Havenbedrijf Rotterdam, dat beslag had gelegd op de stuurhut. Ze deed jarenlang dienst als kantoorruimte van een vethandelaar in Dordrecht. Dat terrein tussen de Kilkade en de Wilhelminahaven moest worden ontruimd. De stuurhut verkeerde toen nog in uitstekende staat.

Na de inbeslagname, de verkeerde opslag en onnodig duur transport naar Rotterdam onder latere eigenaren is de stuurhut in zes jaar tijd zienderogen achteruitgegaan. “Doodzonde”, vindt Fred Trooster.

“Het was ooit de stuurhut van de Damco 21, in 1958 gebouwd door de Damco Scheepvaart Maatschappij. De sleepboot gold als de mooiste die ooit over de Rijn heeft gevaren. Zonder de stuurhut is het schip later verbouwd tot passagiersschip. Het ligt nu als hotelschip in Den Helder.”

De stuurhut en roef van de mooiste Rijnsleepboot ooit gebouwd onderweg naar Rotterdam.