Nol Kloosterman en Desiree de Jong voeren weer de lijst van het Algemeen Ouderen Verrbond aan. (foto's: PR)
Nol Kloosterman en Desiree de Jong voeren weer de lijst van het Algemeen Ouderen Verrbond aan. (foto's: PR) (Foto: )

‘Waar blijven die seniorenwoningen’

Algemeen Verkiezingen

Ze streden voor terugkeer van de Argos Mobiel, nadat de taxidienst voor ouderen door bezuinigingen dreigde te verdwijnen. Ook klom het Algemeen Ouderen Verbond (lijst 11) met kritische vragen op de barricade, nadat de toenmalige wethouder geen duidelijkheid verschafte over de plotselinge gigantisch groei van het begrotingstekort.

Het zijn zomaar wat uiteenlopende onderwerpen waarover de ouderenpartij zich in de afgelopen vier jaar opwond. Daar bleef het niet bij. “Tevreden ben je nooit”, stelt lijstaanvoerder Nol Kloosterman. Hij en fractiegenoot Desiree de Jong willen aktie. Ze willen zien, dat inzet beloond wordt. Het gaat hen echter allemaal niet snel genoeg. Zo kwam uiteindelijk de Argos Mobiel terug. Dat kostte vasthoudendheid. “Want wij moesten attent blijven en er steeds voor zorgen, dat het op de agenda bleef.” De AOV-raadsleden mengden zich eveneens in de discussie over de woonvisie en de daarin genoemde bouw van seniorenwoningen. Dat onderwerp zal ongetwijfeld in het partij-programma terugkeren. 

Over wat er verder in staat, houdt hij, totdat het wordt vrijgegeven, radio-stilte. Wel zegt hij dat uitvoering van onder meer de woonvisie onzeker is door het weinig concrete herstelplan van de huidige coalitiepartijen. “In een harmonische raad hoort financieel herstel gezamenlijk tot stand te komen en hoort elke partij te scoren met dat deel wat zij inbrengen. Dat gebeurt niet. Wij richten ons op de belangen van de doelgroep, maar zetten ons binnen het sociaal domein net zo hard in voor goed jeugdbeleid. Vanuit die invalshoeken ga ik ervan uit, dat wij steun vinden bij kiezers, die begrijpen dat hard roepen geen doel treft. Daden wel.”. Vandaar dat hij erop vertrouwt, dat het AOV zeker weer twee zetels scoort. (GSV)