Daniël Gerritsens partij doet opnieuw als lijst 13 mee aan de raadsverkiezingen en gaat voor twee zetels. "Mensen die me kennen weten waar ik voor sta."
Daniël Gerritsens partij doet opnieuw als lijst 13 mee aan de raadsverkiezingen en gaat voor twee zetels. "Mensen die me kennen weten waar ik voor sta." ((Foto: PR'13))

Lijst Gerritsen is er wéér bij

Algemeen Verkiezingen

Lijst 13 Gerritsen is er ook bij de komende raadsverkiezing weer bij. Was hij vier jaar geleden de enige kandidaat op het stemformulier en kwam hij 200 stemmen tekort voor een stoel in de burgerzaal, nu telt zijn lijst met (vrijwillig boswachter) Hans Klepper erbij twee namen en gaat hij voor twee zetels.

Mocht het lukken voldoende stemmen te vergaren, dan krijgt de Vlaardingse gemeenteraad er, gezien zijn CV, een strijdbare volksvertegenwoordiger bij. Want Gerritsen is geen man, die zich de mond laat snoeren. Was aanwezig bij het corona-protest bij de Vlaardingse kerstmarkt. Noemde de oproep om de corona-prik te halen ‘vaccin-mafia’. Deed aangifte tegen werknemers van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond na het uithuisplaatsen van drie kinderen wegens, zoals hij het noemt, “het gedachtengoed van de moeder”. Aangevuld met het statement, dat “Daniël door gaat waar anderen stoppen”. Bovendien heeft hij een groot hart voor wat er hier gebeurt of juist niet plaatsvindt. “Het alternatief voor Vlaardingen”, noemt hij zijn lijst 13. “Samen sterk voor de stad, voor onze kinderen en ouderen.”

In Omroep Vlaardingens actualiteitenprogramma ‘Vlaardingen Vandaag’ legde Gerritsen uit wat hem beweegt. “Deze stad heeft een slecht functionerende gemeenteraad”, vindt hij. “Ze liggen met elkaar overhoop, zeggen een heleboel, maar doen weinig.” Zo stoort het hem, dat nogal wat sociale huurwoningen naar statushouders gaan en niet naar eigen burgers. Meent dat volkstuinders, die plaats moeten maken voor woningbouw. onrecht wordt aangedaan “Vlaardingers moeten meer gehoord worden.” En over zijn doelstellingen: “Geen woorden, maar daden.” Meer over lijst 13 op: danielgerritsen.nl  (GSV)