Ian Maatsen is door Chelsea verhuurd aan Coventry City, maar tal van scouts hebben zijn naam in hun boekje staan. (foto: Coventry City)
Ian Maatsen is door Chelsea verhuurd aan Coventry City, maar tal van scouts hebben zijn naam in hun boekje staan. (foto: Coventry City) (Foto: )

Ian Maatsen in beeld bij Feyenoord

Algemeen

Over interesse heeft Ian Maatsen niet te klagen. De ooit als zevenjarige bij CWO begonnen linkerverdediger lijkt in het boekje van nogal wat scouts voor te komen. Volgens de wandelgangen stond Barcelona dit jaar al in de rij, wilde Chelsea, die hem als huurling heeft gestald bij Coventry City hem terughalen en zoemt nu ook de naam van Feyenoord rond.

Door Gerard s. Verver

Op de thuisbasis in Vlaardingen kijkt vader Edward Maatsen er niet meer van op. Op Zuid zou zijn zoon bij de verkoop van Tyrell Malacia links achterin de dan vacante plek invullen. Varkenoord is overigens wel bekend terrein. Hij volgde er de jeugdopleiding, maar mocht (naar Sparta) vertrekken, omdat hij volgens de beoordelaars lengte tekort kwam. “Feyenoord is een optie”, relativeert de trotse vader de kans, dat hij terugkeert naar zijn thuisland. “Dat zou wel leuk zijn, hoor, maar er zijn meer clubs, die zich gemeld hebben. Franse, Duitse en Engelse.”

Bovendien heeft de jeugdinternational ook te maken met zijn na het wegvallen van eigenaar Roman Abramovich onder curatele staande werkgever Chelsea en de vraag welk prijskaartje The Blues in gedachten hebben. Ook een rentree op Stanford Bridge is mogelijk. Het Maatsen-kamp wacht de ontwikkelingen af. Ze weten hoe in betaalde voetbal de hazen lopen. Zoals ook zijn neven Darrel en Dalian hebben ervaren. Beiden hebben al heel wat broodheren gehad en spelen volgend seizoen samen bij AFC. Ian zou het liefst in Engeland blijven, weet Edward, die zijn zoon typeert als een “attractieve voetballer”. 

Een prolongatie van zijn verblijf bij Coventry City is mogelijk, “want die club wil hem graag houden. Daarnaast zijn er in de Championship genoeg clubs waar hij aan de slag zou kunnen. “Maar, wie er zich ook meldt, we zijn afhankelijk van wat de manager van Chelsea met hem voor heeft.”