In de stad kondigen grote posters de 11e editie van de Haring en Bier Wandeltocht aan. (PR)
In de stad kondigen grote posters de 11e editie van de Haring en Bier Wandeltocht aan. (PR) (Foto: )

Haring & Bier wandeltocht: Het loopt wéér storm

Algemeen

Twee jaar zette corona de Haring en Bier Wandeltocht, nadat het in 2019 uitbundig de tiende editie had gevierd, op tilt, maar nu alle hindernissen zijn opgeheven, staan de liefhebbers weer in de rij. “De inschrijving loopt hartstikke goed”, weet Marco de Wilt. “Inmiddels staat de teller al op de helft van het aantal deelnemers waarop we mikken.”

En dan hebben de mannen en vrouwen van wandelvereniging Het Blauwe Vaasje nog niet eens het grote publiciteits-offensief ingezet. “Mocht het even stokken, maar dat gebeurt niet zoveel, dan melden we ons via social media en de pers. Zo’n geheugensteuntje werkt als een magneet, want het is natuurlijk wel iets dat je niet wilt missen.” De rentree van de tocht levert veel blije reacties op. “Natuurlijk draait het zaterdag 4 juni om wandelen. Maar dat is het echt niet alleen. We noemen het niet voor niets de gezelligste wandeltocht van Nederland. Niet alleen onderweg. Ook bij vertrek en aankomst op de Westhavenkade maken we er een gezellige boel van. Met muziek en een band. Dat scoort en zal nu niet anders zijn. Ga er maar van uit, dat het op de Westhavenkade weer een feestje wordt. Hoe dat eruitziet houden we nog even onder de pet. Haha, we verzinnen altijd wel iets leuks. We houden van verrassingen.”

De tocht kent twee afstanden: 15 en 25 kilometer. Die voeren door de stad en het mooie en groene buitengebied. Inschrijven via haringenbierwandeltocht.nl. “We gaan uit van 2000 deelnemers, maar het mogen er best wel wat meer worden.”