Ellen laat zien wat het benefietconcert heeft opgebracht. Nu gaan Arjan, Ard en Bram proberen met de Tour du ALS nog meer geld bijeen te brengen.
Ellen laat zien wat het benefietconcert heeft opgebracht. Nu gaan Arjan, Ard en Bram proberen met de Tour du ALS nog meer geld bijeen te brengen. (Foto: Nelleke van der Waal)

Benefiet ALS levert 3730 euro op

Een prachtig bedrag, vindt Ellen Hillegers. Het benefietconcert zondagmiddag in ’t Prikkewater in Vlaardingen leverde 3730 euro op, te gebruiken voor de strijd tegen de dodelijke spierziekte ALS.

Door Kor Kegel

“Er stroomt nog steeds geld binnen,” zegt ze. Ze kijkt met blijdschap en dankbaarheid terug naar het benefietconcert van het smartlappenkoor waarin ze zingt, De Vlaardingse Smarties, samen met party-sensation The Buzz en coverband De Sluys. Maar het ging zondag in het partycentrum aan de Koningin Wilhelminahaven niet alleen om muziek. Er was een tombola, een rommelmarkt, er stond een koek- en gebakskraam, je kon spinningfietsen, en overal hing de vlag uit. De bezoekers konden hun gift in donatiedozen doen. De koorleden van de Smarties hadden veel werk verzet om ’t Prikkewater nog leuker te maken dan het al is.

Ellen Hillegers verloor haar man Gerard twee jaar geleden aan ALS. De Schiedamse was ontroerd toen het koor aanbood een benefietconcert te verzorgen. Door de coronacrisis kon dat eerst nu. Er was een gemêleerd publiek in ‘t Prikkewater. De dansvloer werd intensief gebruikt. De loterij was snel uitverkocht. Circusschool Hannes werd druk bezocht. Leonardus IJdo praatte alles gloedvol aan elkaar. Sponsors werden continu op een scherm genoemd en er werd ook aandacht gevraagd voor de Tour du ALS, die drie vrienden van Ellen, te weten Bram, Arjan en Ard, op donderdag 9 juni gaan ondernemen op de Mont Ventoux in Frankrijk. Ze ondernemen de fietstocht ook voor hun overleden vriend Tim en anderen in hun omgeving die aan ALS lijden. “Zo zie je dat vreugde en verdriet niet ver van elkaar afstaan,” zegt Ellen Hillegers. “De aanleiding was heel verdrietig, maar het resultaat brengt vreugde.”