Kort nieuws

Op zaterdagavond 30 april spelen de Vlaardingse HUVters hun “Lentekriebels” in Muziekcafé de Hommel, Schiedamseweg 37, 3134 BA in Vlaardingen. Aanvang 21.00 uur. HUVters staat voor “Helemaal Uit Vlaardingen”. De vernieuwde 5-koppige band speelt rock- blues- en americana-covers. Ze kleuren de nummers met een eigenzinnig sausje. Het belooft een muzikaal feestje te worden. Toegang gratis.

The HUVters met 'Lentekriebels'

Contactmiddag PCOB

Op maandag 9 mei organiseert PCOB Vlaardingen weer een contactmiddag in kerkcentrum Holy aan de Reigerlaan. Mevrouw A. Fokker komt een lezing houden over het leven en werk van W. G. v.d. Hulst, een schrijver die zeker voor senioren niet onbekend is. Dat is ook de doelgroep van die middag vanaf 14.30 uur. De sluiting is 16.30 uur en tussendoor is er een gezellige pauze. Voor event. info bel 06-25275738'

Meer surveillance camera’s

"Afgelopen weekend werden wij opgeschrikt van een afschuwelijk incident in Vlaardingen. Een onschuldige jonge vrouw werd door een (nog) onbekende dader op laffe wijze in haar rug gestoken, zonder aanwijsbare reden of aanleiding, terwijl zij fietste in de binnenstad van onze gemeente. Met als gevolg dat het mes nog in haar rug stak", verklaart Cor Huis in’t Veld. "Gelukkig voor het slachtoffer bleek na medisch onderzoek in het ziekenhuis dat het niet levensbedreigend was, maar de psychische schade is onvoorstelbaar groot. Niet alleen voor het slachtoffer, maar ook voor alle inwoners in Vlaardingen. Eerder was er in het horecacentrum van Vlaardingen al een steekpartij. Vrouwelijke bezoekers van een horeca gelegenheid werden gedrogeerd. Beter voor Vlaardingen had al in haar programma staan dat zij voorstander is om het toezicht uit te breiden met surveillance camera’s. Vandaag de dag zijn camera’s niet duur, maar is kwaliteit van de beeldopnames wel belangrijk, zoals nu is te zien bij het laffe incident. Onduidelijke beelden kunnen door een verbeterslag op de openbare weg bijdragen aan een veiliger Vlaardingen. Met meer camera’s hadden we de dader meer en beter kunnen volgen en gelijktijdig aan de mobiele diensten kunnen doorgeven. Alle politieke partijen moeten nu handelen en beslissen dat zij echt willen zorgen voor de inwoners van Vlaardingen. Beter voor Vlaardingen pleit hiervoor!"

Sluiting horeca

Op 22 april heeft burgemeester Bert Wijbenga een horeca-inrichting aan de Oosthavenkade in Vlaardingen gesloten. Het bedrijf had geen exploitatievergunning en geen alcoholvergunning. In de horeca-inrichting was op het moment van de controle een feest gaande.