"In het begin sloegen we niet goed", verklaart coach Linsly Laker het verlies tegen Blue Lions. (foto: UWM/gsv)
"In het begin sloegen we niet goed", verklaart coach Linsly Laker het verlies tegen Blue Lions. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Holy protesteert en krijgt gelijk

Algemeen

Het lukt niet altijd om het gelijk dat je meent te hebben ook te krijgen. Dat overkwam Holy-coach Linsly Laker in de uitwedstrijd tegen de reserves van UVV.

Hij was het hartgrondig oneens met de clubarbiter van de Utrechters en vond dat hij de wedstrijd, nadat een UVV-loper zijn tweede honkman omver had gelopen, had moeten neutraliseren en de bal dood had moeten verklaren. Nu liepen de bezette honken twee en drie binnen en werd 7-9 9-9. Na een protest gaf de honkbalbond hem alsnog gelijk. De laatste inning gaat verder met een startstand van 7-9, twee honken bezet en twee Utrechtse nullen. Precies zoals hij dat wilde.
Het incident lijkt Holy uit balans te hebben gebracht. Na de winst op Jeka 2 en de sores rond de wedstrijd tegen UVV 2 werd tweemaal achtereen verloren. Zondag pakte Blue Lions met 7-8 de winst. “We sloegen niet goed en kwamen pas laat op gang”, sombert Laker. Na 1-7 zorgde een homerun van Inovar Petronia plus het binnenlopen van drie collega’s voor de aansluiting. Van erop-en-erover kwam het niet meer. “Verliezen hoort bij sport. Het vermindert echter niet mijn vertrouwen in het team. Het komt wel goed, want ik weet wat ze kunnen.”