Hellevoetsluis-goalie Danijel Ribaric bleek bij geveinsde blessures niet alleen een goed acteur, maar eenmaal 'hersteld' vooral een sta-in-de-weg voor de CWO-aanvallers.  (foto: UWM/gsv)
Hellevoetsluis-goalie Danijel Ribaric bleek bij geveinsde blessures niet alleen een goed acteur, maar eenmaal 'hersteld' vooral een sta-in-de-weg voor de CWO-aanvallers. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

CWO geeft de moed nog niet op

Algemeen

CWO deed zich zaterdag verschrikkelijk tekort. De Azurri hadden zich met winst op koploper Hellevoetsluis wat vaster bij de titelkandidaten kunnen voegen. Het was geen schim van de formatie, die zich een week eerder strijdend naar een zege op toenmalig nummer één DCV speelde. Maar trainer Jeff Stans is niet van zins de handdoek in de ring te gooien: “Nog vijf wedstrijden te gaan.”

Door GERARD S. VERVER

Toch zit het 1-3 verlies hem vanzelfsprekend niet lekker. “Of ik er de p over in heb of teleurgesteld ben? Een beetje van allebei. Weet je, ik ben realistisch en kan relativeren. Laat duidelijk zijn, dat we op cruciale momenten gewoon tekort schoten. Dat moeten we onszelf aanrekenen. Normaal zijn we, zoals vorige week in Krimpen, beter in topwedstrijden. We waren er vandaag gewoon niet. Of ik dat kan verklaren? Ja, maar dat ga ik niet doen, omdat ik dan met excuses moet komen. Hellevoetsluis heeft gewoon terecht de punten gepakt en daarvoor krijgt het een schouderklopje.”
Stans verwacht, dat zijn formatie zich gaat revancheren voor de misstap. “Ik heb van meet af aan geroepen, dat deze competitie pas op de laatste speeldag beslist wordt. Er zijn nog vijf rondes te gaan en vijftien punten te verdienen. Met bovendien in de top nog veel onderlinge wedstrijden. Voor ons is die bovenste plek zeker niet uit zicht. Alleen is die nu wat verder weg, dan we gehoopt hadden. Maar het gat van zes punten is zeker te dichten. Wel wordt het een hell-of-á-job.”
Vastberaden stelt hij, “dat de plek waar we nu staan niet de eindhalte hoeft te zijn. Deze ploeg kan die job aan. Ik heb geen vrede met een vijfde of zesde plaats. Ben een voetbalgelovige. Ik geloof in de mogelijkheden van deze ploeg en eerherstel. Laat duidelijk zijn: wij mogen nul-komma-nul punten morsen, want we willen aan het einde van de rit met de kampioensschaal staan.”