Burgemeester bezoek de molen Aeolus

Stipt op tijd staat burgemeester Bert Wijbenga, vergezeld door wethouder Bart Bikkers, voor de grote toegangsdeur van molen Aeolus aan de Kortedijk. De eerste burger van Vlaardingen is nog altijd bezig aan zijn kennismakingsronde door Vlaardingen en daar kon natuurlijk de molen Aeolus niet bij ontbreken. Helemaal in stijl krijgt Bert Wijbenga een molenaarsoverall aan en klimt het gezelschap naar boven. Het bezoek laat zich uitvoerig informeren over het staande werk, de stenen romp en de balie, en het gaande werk, de assen en maalstenen. Arjen van Duijvenbooden geeft een korte presentatie over de geschiedenis van molen Aeolus en een doorkijkje naar de toekomst. Hij legt verder uit, dat de Stichting Exploitatie Molen Aeolus, eigenlijk een gemeentelijke taak uitvoert door het beheren van dit Rijksmonument. Molen Aeolus is hierbij onder meer afhankelijk van de jaarlijkse onderhoudsbijdrage van de gemeente Vlaardingen. Arjen van Duijvenbooden vraagt daarom aandacht om eens naar het financiƫle plaatsje te kijken nu vaststaat dat de wieken van deze uit 1790 daterende molen, binnen enkele jaren aan vervanging toe zijn. Het bezoek eindigt in de molenwinkel waar een ijzerkoekjespakket klaar staat.

Laura Speyer uitblinkster bij Pollux

De vrouwen van Pollux behaalden een knappe overwinning in en bij Dordrecht, 1-2. De Dordtse ploeg wist in de tweede helft van deze competitie de nodige punten te vergaren. Een spannende wedstrijd lag daarom in het verschiet. Die voorspelling kwam dan ook uit. De openingsfase liet kansen over en weer zien en het was de thuisploeg die verrassend op een voorsprong kwam, 1-0. In de rust werd de tactiek voor de tweede helft besproken en dat pakte voor Pollux voordelig uit. De Vlaardingse ploeg wist Dordrecht onder druk te zetten en er werd beter hockey gespeeld. Het was Laura Speyer die met een mooie solo via haar backhand de doelvrouwe van Dordrecht wist te passeren, 1-1. De Vlaardingse ploeg liet duidelijk merken met deze tussenstand geen genoegen te nemen en ging met aanvallend hockey op zoek naar de overwinning. En dat lukte. De spanning steeg in deze wedstrijd. Door een strafcorner van Roos Cats, die prachtig werd ingetikt door uitblinkster Laura Speyer, kwam Pollux op voorsprong. In de laatste spannende minuten moest Pollux vol aan de bak en kreeg Dordrecht nog een opgelegde kans, maar die mogelijkheid werd door de thuisploeg niet  benut.