Kort nieuws

De coöperatieve Rabobank ondersteunt 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Vanaf maandag 16 mei kunnen clubs door heel Nederland zich inschrijven om mee te doen aan de stemcampagne. Dit kan tot en met 14 juni. Daarna krijgen Rabobank leden de kans om te stemmen op hun favoriete club.
Rabobank wil een bijdrage leveren aan een duurzame en leefbare samenleving. Een gezond verenigingsleven is hier een belangrijk onderdeel van. Daarom ondersteunt Rabobank clubs met kennis, netwerk en geld. Dit doen ze in samenwerking met het NOC*NSF, LKCA en verschillende bonden. De bank investeert een deel van het coöperatief dividend, een fonds om de regio te versterken, in de maatschappelijke doelen van verenigingen. Bijvoorbeeld het verduurzamen van het clubhuis, investeren in sport- of muziekles voor kinderen of het werven van extra vrijwilligers. Zo helpen ze samen om het verenigingsleven van Nederland gezond en toegankelijk te houden. Verenigingen en stichtingen in de regio Rotterdam kunnen zich tussen 16 mei en 14 juni aanmelden via rabo-clubsupport.nl. Vanaf 5 september kunnen Rabobank leden stemmen op hun drie favoriete clubs in deze regio.

Schrijf je club in voor Rabo ClubSupport

Verzet tegen sloop Westwijk

De bewoners van de huurwoningen aan de Jan Thijssenstraat, Kuipers-Rietbergstraat, Johannes Mulderstraat en Dr. Brugsmastraat hebben van Waterweg Wonen een brief ontvangen. "In deze brief staat dat zij samen met de gemeente de Westwijk gaan verbeteren door deze mensen hun huis te slopen", aldus SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra. De SP komt samen met deze bewoners in verzet. Hoekstra: “De bewoners wonen hier naar hun zin en het tekort aan dit type woningen is al enorm. Wij pikken dit niet en zijn niet van plan dit te laten gebeuren.” De SP roept de bewoners van de in totaal 120 woningen op samen de krachten te bundelen. Via de website van de SP kunnen de bewoners zich aanmelden voor het bewonerscomité en online de petitie ondertekenen. Ook heeft Hoekstra vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders: “Deze woningen zijn bouwtechnisch prima in orde. Daarom willen wij van het college weten of het de woningen of de bewoners zijn die volgens hen weg moeten.” De SP is van mening dat het beter is om nu te richten op nieuwbouw voor uitbreiding van het aantal betaalbare woningen, in plaats van woningen te slopen om er minder en duurdere woningen voor terug te bouwen.

GroenLinks neemt deel aan coalitie

De leden van GroenLinks Vlaardingen zijn woensdag 18 mei akkoord gegaan met deelname aan de coalitie. Fractievoorzitter Neill Voorburg heeft het coalitieakkoord en het onderhandelingsproces ernaartoe toegelicht en beoogd wethouder Lianne van Kalken gaf uitleg over haar portefeuille. Op de mooie locatie van kanovereniging Natsec, gelegen aan de Vaart, kwamen de leden van GroenLinks Vlaardingen voor het eerst dit jaar bijeen voor een Algemene Ledenvergadering. Het belangrijkste punt op de agenda was de bespreking van de uitkomst van de onderhandelingen. Er was enthousiasme over het akkoord, veel van wat in het GroenLinks verkiezingsprogramma stond is terug te vinden in dit akkoord. Er kwamen al volop ideeën naar boven over de uitwerking, ideeën die fractie en wethouder mee kunnen nemen als met raad én burgers gesproken gaat worden over de uitvoeringsprogramma's. Tijdens de ALV is ook stilgestaan bij het vertrek van Bart de Leede als wethouder, met speeches van Lianne van Kalken en bestuurslid Jan Robberegt.