Niet alleen Esmee Hessel, Simone Kock en aanvoerder Lonneke Nees (vlnr) zwaaien af. Het coach-duo Niels Wagemans en Arjan Prillevitz gaat elders aan de slag. (foto: UWM/gsv)
Niet alleen Esmee Hessel, Simone Kock en aanvoerder Lonneke Nees (vlnr) zwaaien af. Het coach-duo Niels Wagemans en Arjan Prillevitz gaat elders aan de slag. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

‘Hogerop? Tactisch kunnen ze het’

Algemeen

Natuurlijk. Lonneke Nees, Simone Kock en Esmee Hessel hadden hun laatste wedstrijd in Dames 1 wat graag met winst afgesloten. Het mocht niet zo zijn. 3-6 was de achterstand van de Pollux-vrouwen toen de drie hun publiekswissel kregen en een daverend applaus incasseerden. De taak zat erop.

Ach, die nederlaag. Pollux was met een driepunter naar de derde plaats opgerukt en had de drie afzwaaiers en het vertrekkende trainersduo Arjan Prillevitz en Niels Wagemans een mooie finale bezorgd. Het zat er niet in. “Ik denk dat iedereen zoiets had van: het gaat nergens meer om. Dat Berkel net wat meer energie in de wedstrijd stak en wij al met de derde helft bezig waren: lekker met een biertje in het zonnetje ”

Voor ‘Es, Lon en Siem’, zoals het levensgrote spandoek hen noemde, zal het één van de laatste Jupilertjes in de Broekpolder geweest zijn. Lonneke Nees noemt het gezamenlijke vertrekmoment toeval. “We zijn bij Pollux bijna samen opgegroeid, maar hebben dit niet afgestemd  Het is mooi geweest. De studie zit erop. We zijn toe aan nieuwe stappen. Daarin past drie keer in de week hockey in Vlaardingen, dat ons aan de stad zou binden, niet.” De jeugd vliegt dus uit. “Wat ik ga doen? Waar de ene deur dicht gaat gaan anderen weer open. Ik vind wel honderd sporten leuk.” Vooralsnog gaat dat richting wintersport en mikt ze op een vervolg als skileraar.

De drie laten een team achter, dat hoog in het linker rijtje van de tweede klas kan acteren. “Wij hebben eruit gehaald wat er in zit. Misschien had het wel meer kunnen opleveren, maar dan moet je er voluit voor willen gaan. Tactisch kunnen ze het, maar je moet het ook mentaal willen.” Een nieuwe lichting staat klaar. Het is aan de in de Broekpolder terugkerende coach Mark Langemeijer om er een nieuw collectief van te smeden.