Daan Smith gaat na  één seizoen VFC/za terug naar Excelsior M. (foto: UWM)
Daan Smith gaat na één seizoen VFC/za terug naar Excelsior M. (foto: UWM) (Foto: )

SPORT in het KORT

Algemeen

Waterpoloërs ZVVS handhaven zich

Nadat ze zich aanvankelijk redelijk veilig waanden, zakten de waterpoloërs van ZVVS toch naar een positie waar hun tweede divisie-status aan een zijden draadje hing. Via twee play-off-wedstrijden tegen De Mors (uit het Overijsselse Rijssen) was redding mogelijk. De lukte met vlag en wimpel. De uitbeurt leverde 8-18 winst op, in zwembad De Kulk toonden de Vlaardingers zich met 8-5 weer de sterksten.

AGENDA

CRICKET (T20): zat Schiedam Harga 10.00 Hermes DVS-HBS, 13.30 Bloemendaal-HBS, 17.00 Hermes DVS-Bloemendaal.

HANDBAL: zon Cl.Civilislaan 12.00 Twist-Ventura(d), 13.15 Twist-WHC/DH (h).

HONKBAL: woens Zwaluwenlaan 19.00 Holy-Jeka 2; zon Blue Lions/T-Holy, Schiedam Bijdorp 14.30 Schiedam-Tex Town Tigers.

SOFTBAL: vrij Quick/A-Holy(h); zon Jeka-Schiedam(d). 

Arij van Bree verder bij DVO’32

Het is niet onze gewoonte om overschrijvingen te volgen. Deze kan echter niet onvermeld blijven: Arij van Bree voegt zich bij de selectie van DVO’32 die komend seizoen geleid wordt door Raymon de Romph. Van Bree speelde tot 2015 bij Zwaluwen, maakte daarna de overstap naar CWO en meldde zich in 2019 bij Sparta/AV.

Daan Smith toch terug naar Excelsior M

VFC/za moet het komend seizoen stellen zonder Daan Smith. De verdediger maakte vorig jaar, omdat hij door een functie bij Feyenoord niet meer de tijd kon vrijmaken die bij een tweede divisiespeler past,  de overstap van Excelsior M naar de Sportlaan. Inmiddels zijn zijn activiteiten op Zuid gestopt en is er weer ruimte om voor een plaats in de Maassluise hoofdmacht te gaan. 

Holy uit kopgroep

Holy heeft zondag de thuisbeurt tegen Gryphons verloren met 13-15. De honkballers gaven daarmee na de tweede nederlaag op rij hun plek in de kopgroep prijs en zakken naar het rechterrijtje.