Opening nieuwe BSO/Peuteropvang door wethouder Jacky Silos.
Opening nieuwe BSO/Peuteropvang door wethouder Jacky Silos. (Foto: Vincent Verkuil)

Nieuwe kinderopvang geopend in Het Christal

Onlangs was de officiële opening van de nieuwe locatie van kinderopvang 10forKIDS in basisschool Het Christal in Vlaardingen. De wethouder van zorg, jeugd en onderwijs, Jacky Silos, was bij dit feestelijke moment aanwezig.

Ze sprak de aanwezige ouders en kinderen op een laagdrempelige en interactieve manier toe. Zo vertelde ze wat een wethouder zoal doet en dat ze het heel fijn vindt dat er een mooie nieuwe BSO (buitenschoolse opvang) en peuteropvang voor hen op deze school geopend kan worden, want hoe fijn is dat je in hetzelfde gebouw als waar je naar school gaat je naar de opvang kunt gaan. Ook is het natuurlijk belangrijk dat de school goed samenwerkt met de opvang en dat lijkt bij 10forKIDS en Het Christal wel goed te zitten. En passant faciliteerde ze de school met het feit dat ze diezelfde ochtend de 100e leerling mochten verwelkomen. Iets waar ze, na jaren wat kleiner te zijn geweest, zeer dankbaar voor zijn.

Lintjes

Na deze toespraak was het tijd voor het heuglijke moment van het knippen van lintjes. Samen met een aantal kinderen dat sinds de meivakantie gebruik maakt van de BSO werd deze locatie op deze manier officieel geopend. Wethouder Jacky schakelde ter plekke nog een meisje in uit groep 6 dat in de microfoon de plechtige woorden mocht uitspreken: "En dan verklaar ik de nieuwe BSO nu voor geopend!”

Feestelijk

Na de ceremonie met de toespraken en het knippen was er tijd voor een hapje en een drankje en werden de kinderen vermaakt door een ballonkunstenaar, konden ze schminken, smikkelen, speuren en knutselen. Een passende sfeer bij dit feestelijke moment voor zowel de school, de kinderopvang als voor Vlaardingen.