Volle bak op Holy Open

Nadat voor het Racketsport Schiedam Open (de opvolger voor het TSN Open) nauwelijks belangstelling bleek te bestaan en het toernooi werd afgelast, sloeg de schrik bij andere organisatoren om het hart. Want ook uit andere windstreken kwam signalen, dat de animo voor toernooien achter bleef bij vorige jaren. 

Het bleken echter uitzonderingen, want het Holy Open, dat maandag 11 juli start, is aardig op weg om, net als vorig jaar, de tweehonderd deelnemers ruim te passeren. Dat doet toernooi-leider Matthijs Visser goed. In het weekeinde tikte Holy de 200 al aan. Omdat de inschrijving pas op donderdagavond 7 juli sluit, is er nog volop tijd om in de richting van het totaal van vorig jaar (260) te gaan. “We hebben er weer van alles aan gedaan om het toernooi te promoten”, vindt Visser. 

Aantal deelnemers ver boven 200

Het Holy Open heeft echter een goede naam en dat betaalt zich dan toch uit. Dat de animo vorig jaar wat sneller op gang kwam, schrijft hij toe aan het toen ontbreken van de voorjaarscompetitie. “Nu was die er wel en was er wellicht wat minder honger naar de bal. Mogelijk speelt ook de wens om de vakantie voorrang te geven een rol bij het pas laat op gang komen van de aanmeldingen." Omdat de KNLTB het aantal toernooien met speelsterkte 2 gelimiteerd heeft ontbreekt deze categorie aan de Willem de Zwijgerlaan. 

Holy belooft de tennissers een gezellige week. Een week met in ieder geval een Mexicaans tintje en eten. En op vrijdag de traditionele feestavond.