Discriminerend asielbeleid

Het College voor de Rechten van de Mens heeft geoordeeld dat het discriminerend is wanneer gemeenten uitsluitend vluchtelingen uit Oekraïne opvangen en die uit andere landen weigeren. Ook in Vlaardingen lijkt daar sprake van.
In februari dit jaar besloot de gemeenteraad na vier maanden de opvang van 70 vluchtelingen te sluiten. Vier maanden later besloot de gemeente opvang voor 762 vluchtelingen uit uitsluitend Oekraïne te realiseren. Daarmee is er mogelijk sprake van een discriminerend asielbeleid. SP en GroenLinks spraken daar al eerder hun verbazing over uit. Nu er ook een uitspraak ligt van het College voor de Rechten van de Mens, trekken SP en GroenLinks aan de bel.
SP-raadslid Ada van Beveren en GroenLinks-raadslid Yasmine Bouchrit willen van het college van burgemeester en wethouders weten of zij de uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens onderschrijven. Ook willen zij weten hoe het college dit ziet in het licht van de Vlaardingse situatie. De twee fracties vragen het college om in dit geval met een voorstel te komen om discriminatie tegen te gaan door ook vluchtelingen uit andere landen op te vangen.

Deelnemers Vierdaagse gezocht

Net als vorige week doet de gemeente Vlaardingen een oproep aan alle Vlaardingse deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse van 2022. De gemeente verzoekt de lopers om zich aan te melden door een e-mail te sturen naar het e-mailadres: sportenbewegen@vlaardingen.nl. Zij moeten in dit mailtje ook hun naam en aantal lopers vermelden. De gemeente Vlaardingen nodigt hen uit voor een feestelijke ontvangst op maandag 22 augustus. Dat gebeurt van 10.00 tot 11.00 uur. De ontvangst vindt plaats in de Oude hal in het stadhuis, Markt 11 in Vlaardingen. Er wordt wel om uw legitimatiebewijs gevraagd.