Monumenten en ateliers open op 10 september in Vlaardingen

Op de tweede zaterdag in september is de dag voor open monumenten, ook in Vlaardingen, oftewel Open Monumentendag (OMD). Na een periode met corona-beperkingen is het dit jaar weer een brede en uitgebreide versie. Het thema is ”Duurzaam duurt het langst...”
Monumenten bestaan al lang en blijven ook langer. Duurzaamheid geldt zeker voor oude panden, vooral als ze onderhouden zijn en van functie veranderd.
Er zullen dertig gebouwen op 10 september open zijn voor bezoek. Naast de bekende monumenten zijn het ook enkele bijzondere locaties. De begraafplaats Emaus, de Poort van Hoog Lede, het Redershuis, het Hollandiagebouw, de Lucaskerk met toren en Stiltecentrum, en panden op en bij de Koningin Wilhelminahaven. Er zijn ook ateliers open (vijfentwintig), want op 10 september is het ook Open Ateliers Dag.
Vlaardingers die geïnteresseerd zijn in erfgoed, geschiedenis en kunst, zetten 10 september 2022 in de agenda en komen naar de OMD Vlaardingen. Op donderdag 8 september is er in de bibliotheek De Plataan aan de Waalstraat om 19.30 uur een lezing over 'Begin met Duurzaamheid in vijf stappen'.

Meer informatie

Meer OMD-informatie is na 15 augustus te vinden op de website www.stichtingerfgoedvlaardingen.nl.