Kort nieuws uit Vlaardingen.
Kort nieuws uit Vlaardingen. (Foto: stockphoto)

Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen

Nieuwe geluidsschermen

Het knooppunt Vlaardingen en de op- en afritten van de nieuw aan te leggen Blankenburgverbinding worden steeds meer zichtbaar. Vanaf maandag 22 augustus start Rijkswaterstaat met de voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van een nieuw geluidscherm. Het scherm komt langs de afrit naar de Marathonweg aan de zuidkant van de A20. Er wordt eerst begonnen met de inrichting van het bouwterrein en de aanleg van een werkweg langs de afrit. Vanaf half september wordt het laatste deel van het bestaande geluidscherm verwijderd. Dit is nodig, om het nieuwe scherm goed op het bestaande scherm te kunnen laten aansluiten. Eind september worden de betonnen voeten waar het huidige scherm op staat verwijderd. Dit duurt ongeveer twee weken. Daarna wordt begonnen met het aanbrengen van de funderingspalen voor het nieuwe scherm. Deze palen worden geboord om de hinder voor de omgeving te beperken. Medio november is dit werk gereed en worden op de palen nieuwe betonnen voeten aangebracht. Als laatste wordt het nieuwe geluidscherm aangebracht. Begin maart 2023 is het scherm gereed. De werkzaamheden voor het geluidscherm worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Het slopen van de betonnen voeten zorgt voor geluid. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden. De overige werkzaamheden geven weinig hinder in de omgeving.

Frederique Welle Donker snel op 1 km 

Fortuna-atlete Frederique Welle Donker verbeterde in het Belgische Koksijde haar eigen clubrecord op de 1000 meter bij zowel de vrouwen in de leeftijdscategorie 55 als 60 jaar. De Vlaardingse snelde naar een tijd van 3.47.50 minuten en was daarmee ruim vijf seconden sneller dan haar record uit 2016.

Stadslandbouw van Ruytenburch

Op 27 augustus wordt op de locatie van Stadslandbouw van Ruytenbuch aan de Westlandseweg de laatste Open akkerdag gehouden van dit seizoen. Op de Stadslandbouw worden bloemen en groenten op duurzame wijze verbouwd. Een ruime sortering snijbloemen en groenten worden op deze locatie op een natuurvriendelijke manier gekweekt. “Wij leveren belangeloos, gesteund door veel vrijwilligers, onze producten aan diverse stichtingen en verkopen die aan belangstellenden tegen een kleine donatie. De bloemen en groenten zijn te koop op de akkerdag op 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur.